Notícies

El 17N sortim al carrer per reivindicar una universitat pública i de qualitat!

Categories: Notícies

16/11/2016

17nQUÈ PASSA EL 17N?

El 17 de novembre és el dia Internacional de l’Estudiant Universitari. És per aquest motiu que al llarg de tota la jornada s’organitzen actes arreu del territori per reivindicar col·lectivament els drets de l’estudiantat.

Com a Consell de la Joventut de Barcelona ens volem unir a la mobilització unitària emmarcada dins del Sistema Universitari Català i defensada pel Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (que inclou els diferents Consells de l’Estudiantat/Alumnat de totes les Universitats) i els principals sindicats i associacions estudiantils de les Universitats Catalanes.

La idea és que la mobilització estigui encapçalada per l’estudiantat i els altres col·lectius de la comunitat universitària, però que sigui, en definitiva, una mobilització de la societat general. Anirà pels carrers de Barcelona, començant a les 17h a Plaça Universitat i finalitzant el recorregut a les 18:30h a Plaça Sant Jaume. La mobilització tindrà un caràcter reivindicatiu i festiu, alhora que pacífic i tolerant. Al final de la mobilització es farà una lectura del manifest a Plaça Sant Jaume.

QUÈ DEMANEM EL 17N?

Els objectius que es marca la mobilització són:

  • Mostrar el consens de la comunitat universitària, encapçalada per l’estudiantat, de caminar cap a la gratuïtat de l’Ensenyament Superior, començant per la reducció dels preus de grau un 30%.
  • Mostrar el compromís de la comunitat universitària, encapçalada per l’estudiantat, amb la igualtat d’oportunitats de tot l’estudiantat, amb independència de posició socioeconòmica, gènere, edat o ètnia; començant el treball per reduir les desigualtats en l’eix socioeconòmic en equiparar les condicions d’accés a màster amb les d’accés a un grau.
  • Traslladar el debat sobre model de preus, taxes i beques que volem per al Sistema Universitari Català al conjunt de la societat, tant en el context actual com en els hipotètics futurs.
  • Aprofitant la negociació dels pressupostos, demostrar que més enllà de la comunitat universitària, la societat també reclama la necessitat d’incrementar la partida destinada a les Universitats, per tal de millorar la qualitat de l’ensenyament superior.

PER QUÈ ENS ADHERIM A LA CONVOCATÒRIA DE MANIFESTACIÓ DEL 17N?

  • Perquè es tracta d’una mobilització unitària, que compta amb la complicitat de totes les Institucions, Entitats i Associacions que vulguin donar suport al col·lectiu estudiantil i com a CJB volem formar-ne part.
  • Perquè només a Catalunya tenim 12 Universitats en funcionament i tot el que passi en aquests centres afecta a més de 191.148 estudiants de tot el territori.
  • Perquè la pujada de taxes suposa l’exclusió, cada vegada més forta, de persones del sistema educatiu i formatiu.
  • Perquè el sistema de beques és insuficient; no arriba a tothom qui ho necessita i molts cops, si ho fa, no suposa la quantia real del cost de la Universitat.
  • Perquè veiem la necessitat d’apostar per una xarxa universitària 100% pública; que ens permeti garantir la igualtat d’oportunitats i no justament generar més desigualtats.
  • Perquè creiem fermament que invertir en educació és invertir en un futur millor.

Ens veiem el 17 de novembre a les 17h a Plaça Universitat!

Contingut relacionat