Notícies

Fes el pas, fes-te consellera escolar!

Categories: Amb mala lletra! Consells escolars Notícies

08/11/2018

Cartell_eleccions_newHola!

Sóc en Francesc Márquez. Enguany fa dos anys que sóc al Consell Escolar del meu institut. Vaig sortir escollit gràcies al temps i esforç que vaig dedicar a la meva campanya per aconseguir ser conseller.

Una de les eines que vaig utilitzar per sortir escollit va ser el boca-orella, però també em va ser molt útil el passa-classes, ja que en ells demanava propostes per dur a terme durant els quatre anys que seria conseller escolar al meu centre.

Una de les coses que us podria ser útil per a la vostra candidatura és que no prometeu coses que després no podreu acabar realitzant. És importar tocar de peus a terra i intentar fer del vostre institut un entorn millor, i això només es pot aconseguir gràcies a promeses que sí es poden complir.

Durant aquests dos anys que porto com a conseller escolar he recollit moltes queixes dels meus companys i companyes, tant del meu curs com d’altres. Un consell que us podria ser útil és que totes les queixes que escolteu les feu passar al professor o professora corresponent, ja que si dieu que sou conselleres us faran més cas i, per conseqüència, aconseguireu les coses més ràpidament.

Ser conseller escolar és una molt bona eina si saps utilitzar-la bé. Sabeu com? Una de les millors maneres és fer-se nota a l’institut participant en la vida estudiantil i fent que les estudiants us coneguin, no només com a consellera escolar, sinó també com a companya i amiga. Així pots establir relacions que et facilitaran la comunicació amb les estudiants en el moment d’escoltar queixes o rebre propostes.

Jo m’he fet notar bastant a l’institut i això m’ha permès que, a l’hora de voler proposar projectes, tingués el suport de molta gent. Durant aquests dos anys, la resta de conselleres i jo hem presentat un munt de projectes, com ara la sortida al Saló de l’Ensenyament, aconseguir fer una revisió del reglament de règim intern, calanderitzar millor i abans de dues setmanes la setmana de tongades, etc.

En el meu institut el Consell Escolar es reuneix en començar i acabar el curs i un cop cada trimestre. Les reunions es fan els dilluns a la tarda, fora de l’horari lectiu.

En general, la meva experiència ha estat bastant bona gràcies a la feina feta prèviament a la campanya i també gràcies al treball realitzat amb les meves companyes de Consell.

En definitiva, us animo a presentar la vostra candidatura, ja que és una feina molt necessitada perquè molt poca gent la vol fer. Tanmateix és l’oportunitat perquè les estudiants puguem dir la nostra i fer de l’institut un lloc millor de convivència.

Fes el pas, no te’n penediràs! Fes-te consellera escolar!

Francesc Márquez – Associació de Joves Estudiants de Catalunya – AJEC

Contingut relacionat