Representants de l’alumnat

Un grC5-8nGpWMAQPjaNan poder comporta una gran responsabilitat! I ser representant de les teves companyes i companys no sempre és tasca fàcil. Ara bé, d’interessant ho és moltíssim!

Des del Consell de Joventut de Barcelona donem molta importància a la participació estudiantil dins dels centres educatius. L’educació és cosa de totes i tots, però sobretot de les persones estudiants, ja que són les protagonistes. Per tant, és molt important assegurar que tenen veu, que proposen, que poden dir la seva i participar dins del centre. Ep! Però sempre d’una manera constructiva i assegurant que totes i tots els alumnes queden representants!

Per això, tant les persones delegades de classe com les conselleres del Consell Escolar tenen una tasca molt important i que s’ha de fer de manera adequada. Cal escoltar, proposar, comunicar, atendre i buscar el consens. Dinamitzar assemblees d’estudiants i assegurar els espais participatius i, sobretot, dialogar amb la resta de persones que conformen el centre (professorat, direccions, etc.).

Per tots aquestes motius, el Consell de Joventut de Barcelona va celebrar el darrer 3 de març la Formació de Representants de l’Alumnat, la qual va ser duta a terme per persones dinamitzadores provinents de diferents entitats d’estudiants: l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Si voleu veure els continguts que es van treballar a la sessió, només heu de clicar aquí per descarregar-vos el dossier. De ben segur que us serà d’utilitat per descobrir encara més eines sobre la participació estudiantil!