Notícies

Les eleccions del Consell Escolar de Centre s’ajornen al 2021!

Categories: Consells escolars Notícies

12/11/2020

Aquest novembre de 2020 estaven previstes les eleccions per renovar els Consells Escolars de cada Institut. Degut a la situació de la pandèmia a Catalunya, però, el Departament d’Educació ha decidit ajornar aquestes eleccions a l’any vinent per tal de minimitzar el risc de contagis. 

Les eleccions estaven previstes pel novembre i el procés electoral s’inicia amb l’exposició de les alumnes que es volen presentar com a representants. L’objectiu de l’alumnat per participar del Consell Escolar és dir la seva en la gestió i convivència a l’Institut, com ara prenent decisions que afecten al bon funcionament del centre. Per això, han d’escollir qui d’entre l’alumnat és qui les representa. Recordem que al Consell Escolar hi participa tota la comunitat educativa i, per això, és un dels espais on l’alumnat pot fer sentir la seva veu.

viana-3

Donat l’ajornament d’aquestes eleccions, les representants actuals del Consell Escolar de l’Institut ho continuaran sent durant un any més fins a la convocatòria de les properes eleccions. 

La informació sobre l’ajornament de les eleccions la podeu trobar a la següent pàgina del Departament d’Educació: Ajornament de les eleccions del Consell Escolar de Centre.

Més informació:

A l’apartat de recursos d’aquest espai web trobareu diferents materials per resoldre dubtes que puguin sorgir entorn què és el Consell Escolar. [Clica aquí per accedir als recursos]

  • Guia de recursos per a les Eleccions al CE dirigida a l’alumnat: Es tracta d’una guia que presenta eines i continguts tant per preparar-se la campanya com per reflexionar al respecte del rol de representant.
  • Competències dels CE: Fitxa tècnica on es descriuen les competències que tenen els Consells Escolars de centre segons si la titularitat del centre és pública o privada-concertada. 
  • Membres del CE: Fitxa gràfica per conèixer qui forma part del Consell Escolar segons la titularitat del centre.
  • Funcions de les persones representants de l’alumnat: Fitxa gràfica a on es descriuen els rols i funcions de les persones conselleres representants de l’alumnat i de les delegades de classe.

Contingut relacionat