Notícies

La Setmana de la Diversitat LGBTI+ arriba a més de 500 persones

Categories: General Notícies

24 de maig de 2019

La Setmana de la Diversitat Afectivosexual i de Gènere d’enguany ha aconseguit més de 500 participants al llarg dels cinc actes diferents entre el 13 i el 17 de maig. Sota el lema, ‘Contra la Violència Purpurina’, la Setmana ha girat entorn de la lluita antifeixista des del moviment LGBTI+ amb perspectiva de passat, present i futur.

Així doncs, una desena de participants van obrir la Setmana el dilluns amb un taller dinamitzat per membres de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut amb l’objectiu de descobrir i trencar mites i prejudicis associats al col·lectiu LGBTI. Durant una hora i mitja, les participants van realitzar dinàmiques i debats diversos per aclarir conceptes com ‘gènere’, ‘sexe’, ‘expressió de gènere’,i posar en comú coneixements i dubtes.

L’endemà, va tenir lloc la ruta històrica sobre lesbianes i trans als barris del Raval i Poble Sec que va aplegar a més de 31 persones. Aquesta ruta a estar dinamitzada per les periodistes i historiadores Carme Pollina i Thais Morales, que recentment han publicat el llibre titulat Gent de ploma i marabú, també amb l’objectiu de recuperar espais i personatges importants de la història del moviment LGBTI+.

El dimecres 15, el CJB va organitzar amb la col·laboració de l’entitat Creación Positiva i dels Cinemes Girona el passi del documental Lesbofòbia, estrenat el passat 26 d’abril. El documental va ser tot un èxit amb 242 assistents en total. Aquest documental té per objectiu visibilitzar i posar al centre del debat les violències lesbòfobiques encara molt presents i silenciades en l’actualitat. Després del visionat, les participants van poder compartir les reflexions sorgides arran del documental amb la directora del film, una de les protagonistes del documental i la coordinadora de l’entitat Creación Positiva, que ha promogut aquest projecte.

El quart dia de la Setmana el vam organitzar també en col·laboració amb una altra organització, l’Observatori Contra l’Homofòbia en el seu acte central. Concretament, vam organitzar una taula rodona amb l’advocada Carla Vall, el periodista Víctor Yustres, una militant del Casal Tres Voltes Rebel de Nou Barris i el president de l’OCL, Eugeni Rodríguez. Aquesta debat a quatre bandes tenir per objectiu obrir la reflexió sobre estratègies de lluita antifeixista des dels moviments popular i el moviment LGBTI+.

I per últim, divendres vam continuar teixint xarxa aquest cop amb la Federació Comissió Unitària 28 de Juny en el marc de la festa major de Nou Barris. Vam poder llegir el manifest reivinidcatiu i participar de la manifestació que va recórrer els carrers de Nou Barris.

Així doncs, la Setmana de la Diversitat Afectivosexual i de Gènere es consolida un any més com un dels projectes centrals de l’Espai LGBTI+ del CJB, i reitera la ferma voluntat de seguir visibilitzant les violències que reben les persones del col·lectiu LGBTI+, treballant en xarxa en la defensa de drets amb una mirada àmplia i amb ganes de seguir obrint debats, diàlegs i escletxes de llum davant de l’amenaça que suposa, de nou, el feixisme.

Contingut relacionat