Visc, Convisc… Participo!

capçalera vcp

[DESCARREGA’T EL PROJECTE]

Què és el Visc Convisc Participo (VCP)?

El Visc, Convisc, Participo! (VCP) és un projecte d’acció educativa que promou la participació com a eina d’aprenentatge personal i col·lectiu, i com a mecanisme d’incidència i transformació de l’entorn. Es tracta que persones joves associades s’acostin als centres educatius per donar a conèixer, de primera mà, les vies de participació tant en el marc dels centres educatius com les fórmules que la participació pot adoptar en la societat. Amb aquest projecte l’alumnat té l’oportunitat d’aprendre què és la participació i de viure què vol dir participar.

A qui va dirigit?

L’organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona. També hi participen les entitats d’associacionisme educatiu (esplais i caus), les entitats territorials (casals de joves i plataformes territorials) i les entitats estudiantils (sindicats d’estudiants), que són membres actius del CJB.

Qui dinamitza les sessions?

El CJB és la plataforma interassociativa que representa i coordina les principals entitats juvenils de la ciutat. El CJB va néixer el 1980 com un instrument democràtic de participació i d’acció juvenil per promoure el creixement d’un associacionisme fort i articulat. Pots consultar més al respecte al web www.cjb.cat.

Com s’estructura?

El VCP va dirigit a alumnes de segon cicle d’ESO dels centres educatius de la ciutat de Barcelona. Fa 14 anys que es du a terme aquest projecte. Al llarg d’aquest temps, el VCP ha trobat un lloc als centres de secundària de la ciutat i s’ha encabit a les programacions pròpies dels centres.

Qui dinamitza les sessions?

Qui millor pot parlar de participació és qui l’ha viscuda. Per això, els equips de dinamització es conformen per tres persones associades a alguna entitat juvenil de la ciutat. Dues d’elles acompanyen el grup d’alumnes durant totes les sessions per donar a conèixer la participació en associacions juvenils des d’un punt de vista general. Una tercera persona, membre d’una entitat estudiantil, s’incorpora a la segona sessió per tractar específicament la temàtica de la participació en el marc dels centres educatius.

El projecte té algun cost per al centre?

Aquest projecte és totalment gratuït pels centres, ja que rep finançament públic a través d’un conveni amb l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

 

Més informació:

També podeu contactar amb nosaltres a través del correu vcp@cjb.cat!

[DESCARREGA’T EL PROJECTE]