SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA

Sorim-de-laula

Vols ser representant de l’alumnat al Consell Escolar?

El dilluns 22 de novembre l’alumnat votarà quin alumne vol que els representi al Consell Escolar del vostre institut. Les votacions seran durant tota la setmana, fins el divendres 26! 

Fem un repàs de què cal tenir en compte per ser escollida com a representant?

Primer de tot, és important…

Fer un llistat de raons per les quals vull ser consellera! Et poden ajudar preguntes com: 

  • Què em motiva a representar l’alumnat? 
  • Hi ha coses del centre que m’agradaria canviar? 
  • Què he de tenir en compte per ser consellera? 
  • Quines habilitats es necessiten?

Un cop tens clar per què tu vols ser representant el següent pas serà:

Parlar amb l’alumnat! Ja sigui a les classes, a comissions o assemblees, per saber quines coses els preocupen del centre. És important tenir en compte que la consellera és una representant de l’alumnat i que, per tant, cal saber com està l’alumnat al centre i quines necessitats té.

Molt bé, ara que tens informació sobre què necessita l’alumnat, què toca?

Elaborar un llistat de propostes que recullin les demandes de l’alumnat i que vegis que són viables aplicar a l’institut. Aquestes, són les propostes que pots presentar a la teva candidatura i que faran decidir a la resta d’alumnes si plasmes el que necessiten.

Ara, ja tens les propostes, però falta presentar-les! Per tant…

És el moment d’anar per les classes fent un passa-classes, enganxant cartells o buscant formes creatives per presentar les teves propostes. Això dóna peu a …

Fer una campanya! Demana ajuda a algun profe o punt JIP per fer la campanya.

Feta la campanya, queda esperar que comencin les votacions.

Molts ànims amb les eleccions!

Més informació:

A l’apartat de recursos d’aquest espai web trobareu dues guies que hem preparat específicament per aquestes eleccions! [Clica aquí per accedir als recursos]

Guia de recursos per a les Eleccions al CE dirigida a l’alumnat: Es tracta d’una guia que presenta eines i continguts tant per preparar-se la campanya com per reflexionar al respecte del rol de representant.

Guia de recursos per a les Eleccions al CE dirigida al professorat: Aquesta guia disposa de diferents dinàmiques de grup per a dur a terme amb l’alumnat i inspirar aquesta participació estudiantil!

Si voleu fer seguiment de les diferents campanyes electorals que van tenint lloc als diferents centres de la ciutat, podeu consultar l’apartat de Seguiment de les Eleccions al Consell Escolar, a on anirem actualitzant le s informacions que ens vagin arribant!

NOTÍCIA

El CJB engega el Visc, Convisc i Participo! (VCP!) pel curs 2021-2022. S’obren les inscripcions perquè els instituts puguin participar al projecte.

NOTÍCIA

El dilluns 22 de novembre comencen les votacions per escollir l’alumnat que us representarà al Consell Escolar del vostre institut.

NOTÍCIA

Formacions simultànies per promoure la participació de l’alumnat a l’Institut a l’Espai Jove La Fontana.

NOTÍCIA

Hi ha un actor clau en 80 instituts de secundària que pot donar suport a totes aquelles iniciatives dels estudiants