SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA SORTIM DE L’AULA

Sorim-de-laula

Votaràs a les eleccions del Consell Escolar del 2021?

El dilluns 22 de novembre comencen les votacions per escollir l’alumnat que us representarà al Consell Escolar del vostre institut. Les votacions seran durant tota la setmana, fins el divendres 26!

Per què és important votar a les eleccions? 

Primer de tot, cal tenir clar què significa tenir un representant de l’alumnat al Consell Escolar. El Consell Escolar és l’òrgan de participació de tota la comunitat educativa, on hi estan representats:

  • l’alumnat
  • les famílies
  • el professorat, cap d’estudis, direcció
  • el personal d’administració i serveis
  • el representant de l’ajuntament (en cas de centres públic). 

Per tant, tenir un representant de l’alumnat permet tenir una persona que vulgui parlar de les necessitats que teniu com a alumnes.

Com escullo a qui votar?

És important que l’alumnat que es presenti tingui clar que representa les necessitats de l’alumnat.El millor seria que les seves propostes les hagi fet després de preguntar i investigar què voleu la resta d’alumnes que passi a l’institut. 

Atenció! Representar a l’alumnat no és fàcil. 

Sou moltes alumnes a l’institut i moltes vegades es volen coses diferents. Per això, pot ser que del que heu proposat com a alumnat no surtin totes les propostes. 

També podria ser perquè, a vegades, les idees que surten són difícils d’implementar al centre. Una de les tasques de la candidata és recollir les opinions i fer una proposta que s’ajusti al màxim a les propostes de l’alumnat.

De totes maneres, això no sempre es pot fer dedicant tot el temps que ens agradaria. Per tant, quan voteu, si no s’ha pogut fer molta campanya, és important que les candidates us transmetin la confiança que representaran les vostres propostes que treballareu conjuntament. 

Qui pot votar?

Pot votar tot l’alumnat del centre i, per això, us animem a votar a les eleccions del Consell Escolar del 22 al 26 de novembre del 2021!

Més informació:

A l’apartat de recursos d’aquest espai web trobareu dues guies que hem preparat específicament per aquestes eleccions! [Clica aquí per accedir als recursos]

Guia de recursos per a les Eleccions al CE dirigida a l’alumnat: Es tracta d’una guia que presenta eines i continguts tant per preparar-se la campanya com per reflexionar al respecte del rol de representant.

Guia de recursos per a les Eleccions al CE dirigida al professorat: Aquesta guia disposa de diferents dinàmiques de grup per a dur a terme amb l’alumnat i inspirar aquesta participació estudiantil!

Si voleu fer seguiment de les diferents campanyes electorals que can tenint lloc als diferents centres de la ciutat, podeu consultar l’apartat de Seguiment de les Eleccions al Consell Escolar, a on anirem actualitzant les informacions que ens vagin arribant!

NOTÍCIA

El CJB engega el Visc, Convisc i Participo! (VCP!) pel curs 2021-2022. S’obren les inscripcions perquè els instituts puguin participar al projecte.

NOTÍCIA

El dilluns 22 de novembre l’alumnat votarà quin alumne vol que els representi al Consell Escolar del vostre institut.

NOTÍCIA

Formacions simultànies per promoure la participació de l’alumnat a l’Institut a l’Espai Jove La Fontana.

NOTÍCIA

Hi ha un actor clau en 80 instituts de secundària que pot donar suport a totes aquelles iniciatives dels estudiants