La participació és l’element central i transversal de la feina que desenvolupem al CJB. La participació és un instrument que permet a la persona jove incidir en el seu entorn i des del CJB apostem per l’associacionisme i l’organització col·lectiva com la millor eina per aconseguir-ho.

D’altra banda, des del CJB pensem que és clau dur a terme el seguiment de les polítiques municipals juvenils i mantenir una interlocució fluida amb diferents referents polítics de l’Ajuntament de Barcelona per tal de posar al centre les demandes de les joves de la ciutat.

En aquest àmbit també agrupem els grans projectes generals que tenen un abast de ciutat i que volen ser punt de trobada de diferents entitats juvenils, així com les iniciatives de foment i suport a l’associacionisme.

Projectes destacats
Participació
Fontana By Night
El Fontana By Night és un esdeveniment que té lloc dues vegades a l’any a l’
Participació
Lali Jove
La Lali Jove és la festa major juvenil i associativa que se celebra cada any pe ...
Participació
Premis Barna Jove
 Els Premis Barna Jove són els premis als projectes innovadors de l’associac ...
Com donem suport a l’associacionisme?

El CJB recollim i vehiculem les demandes polítiques de les entitats per portar-les a diferents espais de participació municipals.

També destaquem la tasca que desenvolupa el CRAJ (Centre de Recursos per les Associacions Juvenils), un servei municipal gestionat pel CJB que assessora, acompanya i ofereix formació a totes les entitats juvenils de la ciutat.

Publicacions relacionades
Participació
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha elaborat, un any més, l’Informe sobre l’Estat de la Joventut 2015, un document que pretén fer un seguiment i avaluació de les polítiques públiques de joventut que s’han elaborat a nivell municipal durant el 2015.
Participació
Sacsegem la ciutat! és un recull de propostes que l’associacionisme juvenil, de la mà del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), fa per a una Barcelona coherent amb les necessitats del col·lectiu jove.
Participació
L’Informe sobre l’Estat de la Joventut, presentat pel Consell de la Joventut de Barcelona(CJB), destaca que una cinquena part del total de persones aturades són joves.
Participació
El CJB presenta l’informe “Estat de la Joventut 2013”, que reclama el reconeixement de l’exili juvenil generacional, el seu seguiment i la implementació d’un pla de retorn que s’inclogui dins les accions pel 2014 Pla Jove de Barcelona.

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.