Des de l’àmbit de Territori es treballa en la detecció de l’estat i necessitats de l’associacionisme juvenil de cada districte de la ciutat en relació amb 3 eixos: espais dignes, espai públic, i comunitat. Per nosaltres és important assegurar que l’associacionisme juvenil de base comunitària pugui desenvolupar els seus projectes en tant que motors de cohesió social i implicació comunitària en el seu entorn més proper i garantir el dinamisme, continuitat i creació de teixit associatiu al territori.

Districtes

Aquests informes són una eina de treball, politització i visibilitat de les circumstàncies, demandes i necessitats de l’associacionisme juvenil de base comunitària a la ciutat de Barcelona.

Com ho fem?

Conjuntament amb el CRAJ, ens reunim amb l’associacionisme juvenil de base comunitària presents a cada districte. Entenem associacions juvenils de base comunitària com a joves que s’organitzen voluntàriament amb una finalitat d’implicació col·lectiva a l’entorn i de transformació dels barris. Col·lectius sempre liderats i gestionats per persones joves.

Aquest apropament a cada barri i districte, ens permet recollir les demandes comunes que existeixen i plasmar-les als Informes sobre l’Estat de l’Associacionisme Juvenil que elaborem amb les entitats de cada districte, així com a les fitxes amb les necessitats i demandes de cada associació participant.

Tècniques referents de l’àmbit
Berta

Berta Claverol

territori@cjb.cat
652 25 27 25

Julia-2023-web

Júlia Sanuy

acompanyaments@crajbcn.cat
605 06 41 82

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.