L’àmbit de Salut treballa des d’una mirada global, incidint en aspectes que van des de la salut sexual, mental o emocional, fins al consum conscient de drogues o la relació amb les pantalles.

Per al CJB, els espais associatius són espais clau per a la detecció i la reducció de riscos, però també per a l’adopció d’hàbits saludables per part de les joves. És per això que es treballa per a la millora del coneixement al voltant de la salut i totes les seves dimensions en els espais associatius, fent pedagogia i difusió de materials de sensibilització o recursos d’interès.

Projectes destacats
Salut
Guia Sexeja’t!
Sexeja’t és una guia sobre sexualitats diverses i plaents. Fa pedago ...
Salut
Jornada de Politització de Malestars
Les jornades s’organitzen per plantejar la necessitat de posar en comú difere ...
Què treballem en aquest àmbit?

Dins de la feina de l’àmbit de Salut, participem de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de l’Ajuntament de Barcelona i publiquem, difonem i distribuïm materials de sensibilització al voltant de la sexualitat, l’addicció a les pantalles, o el consum de drogues, entre d’altres.

També duem a terme projectes concrets de la mà d’altres actors clau de l’àmbit de la Salut.

Publicacions relacionades
Salut
Guia, adreçada a entitats que fan activitats a estranger, trobareu consells i informacions útils per viatjar de manera segura
Salut
Web interactiva per valorar la teva relació amb les TIC.
Salut
Idees de consells per a planificar millor els àpats i fer compatible el fet de dinar fora de casa amb una alimentació saludable. 
Salut
Relatoria de la jornada Polititzem els malestars! en què col·lectivament vam posar sobre la taula les causes estructurals d’aquestes problemàtiques i opressions per poder desindividualitzar els nostres malestars i prendre consciència que tenen causes socials. 
Tècniques referents de l’àmbit
tecnica-senseimatge

Clara Gené Ferret

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.