L’àmbit de Salut treballa des d’una mirada global, incidint en aspectes que van des de la salut sexual, mental o emocional, fins al consum conscient de drogues o la relació amb les pantalles.

Per al CJB, els espais associatius són espais clau per a la detecció i la reducció de riscos, però també per a l’adopció d’hàbits saludables per part de les joves. És per això que es treballa per a la millora del coneixement al voltant de la salut i totes les seves dimensions en els espais associatius, fent pedagogia i difusió de materials de sensibilització o recursos d’interès.

Projectes destacats
Salut
Guia Sexeja’t!
Sexeja’t és una guia sobre sexualitats diverses i plaents. Fa pedago ...
Salut
Jornada de Politització de Malestars
Les jornades s’organitzen per plantejar la necessitat de posar en comú difere ...
Salut
Campanya ‘L’avortament és autocura’ en contra de l’estigmatització de l’avortament
El Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJA ...
Què treballem en aquest àmbit?

Dins de la feina de l’àmbit de Salut, participem de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de l’Ajuntament de Barcelona i publiquem, difonem i distribuïm materials de sensibilització al voltant de la sexualitat, l’addicció a les pantalles, o el consum de drogues, entre d’altres.

També duem a terme projectes concrets de la mà d’altres actors clau de l’àmbit de la Salut.

Publicacions relacionades
Salut
Una situació de bullying és un conflicte que afecta a tothom. Siguis víctima, persona agressora o observadora, esperem que aquesta guia t’ajudi a identificar i afrontar situacions de maltractament entre iguals.
Salut
Guia per posar a disposició de joves (i no tant joves) un recurs per tal de superar aquestes situacions el millor possible
Salut
Guia on s’explica com treballar la pròpia salut mental dels i les joves i una segona part on s’exposa com treballar la salut mental amb les persones que ens envolten.
Salut
Web interactiva per valorar la teva relació amb les TIC.
Tècniques referents de l’àmbit
tecnica-senseimatge

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.