L’àmbit de Justícia Global treballa per fer conèixer les reivindicacions que hi ha rere les mobilitzacions socials a escala mundial, posant el focus de forma especial en les lluites del Sud Global i impulsades per les persones joves.

En aquest sentit, fomentem l’enxarxament juvenil i l’intercanvi d’experiències, coneixements i perspectives diverses per tal de contribuir a fer front a un món globalitzat en què les causes de moltes de les problemàtiques d’arreu es troben interconnectades. Per tant, des del CJB busquem afavorir l’acció directa no-violenta, la participació social i, en general, la cerca d’estratègies de transformació social per combatre les estructures de poder.

Projectes destacats
Justícia global
Projecte Youth Act! Joves en lluita per la justícia global
 El Youth Act! és un projecte de l’àmbi ...
Justícia global
Actualitzem els discursos de pau
Des d’aquest projecte busquem contribuir a rejovenir el moviment de pau, tot acostant- ...
Justícia global
Colòmbia
El CJB amplia la seva xarxa de cooperació internacional amb l’inici d’un projecte n ...
Què treballem en aquest àmbit?

Des d’una perspectiva de solidaritat internacionalista, busquem fer-nos ressò i denunciar les vulneracions de drets a nivell global. Per això, impulsem accions per repensar el concepte de cooperació directa i caminar cap a una forma de relacionar-nos amb el món crítica, transformadora, antiracista, decolonial i feminista.

D’altra banda, contribuïm a prendre consciència de les interdependències entre el món local i el món global, tot generant processos participatius que facin d’altaveu per als col·lectius més vulnerabilitzats aquí i arreu, i permetin treballar reptes comuns.

I per últim, busquem desenvolupar estratègies en què la sensibilització i la incidència estiguin estrictament connectats.

Publicacions relacionades
Justícia global
Durant el 2021, cent joves activistes i de l’acadèmia han consensuat reptes locals i globals d’urgència i diverses propostes de solució (a l’Àgora de 100).
Educació
El Consell de la Joventut de Barcelona ha editat una nova guia plena de recursos per incorporar la perspectiva intercultural a les entitats educatives.
Justícia global
L’Àgora de 100 és un espai de reflexió i diàleg dirigit a aportar idees, reivindicacions i propostes al debat públic des de les persones joves.
Justícia global
Un dels objectius prioritaris és repensar la cooperació tradicional i fomentar un voluntariat internacional transformador i responsable.
Tècniques referents de l’àmbit
tecnica-senseimatge

Jordi Viñals

global@cjb.cat
652 87 89 72

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.