L’àmbit d’Educació treballa en dos grans àrees: l’educació no formal, que es focalitza en l’associacionisme educatiu i l’educació formal, centrada en el foment de la participació estudiantil. 

Des del CJB treballem per fer de l’educació, entesa des d’una òptica transversal, una aposta clau per la participació ciutadana.

 

Associacionisme educatiu

En aquesta àrea treballem per promoure i garantir el desenvolupament dels esplais i agrupaments, en tant que són projectes juvenils que posen al centre l’infant i eduquen des de metodologies participatives. Els projectes consisteixen en fer efectiu el reconeixement de la seva tasca, garantir el bon finançament i reivindicar locals pels esplais i caus de la ciutat. Les línies es treballen des de l’Espai de Treball de l’Associacionisme Educatiu, grup de treball on participen les 8 federacions del lleure de Catalunya i que s’ha consolidat com a espai d’interlocució amb l’Ajuntament de Barcelona.

 

Participació estudiantil

Des del CJB, entenem la participació com a eina d’aprenentatge personal i col·lectiu, i com a mecanisme d’incidència i transformació de l’entorn. Tota la informació d’aquest àmbit es pot trobar al web “Sortim de l’Aula”, la pàgina web de referència per a alumnat i professorat.

A més, des del CJB també promovem espais de trobada amb les organitzacions estudiantils (sindicats d’estudiants i altres entitats que tenen com a àmbit d’actuació els centres d’ensenyament i entorn més proper) per tal de donar suport a les seves accions.

Projectes destacats
Educació
Projecte Visc, Convisc i Participo!
El Visc, Convisc i Participo! < ...
Educació
Les 11 condicions per un espai digne per esplais i caus
Des del Grup de Treball d'Associacionisme Educatiu s'han definit les 11 condicions que h ...
Educació
Relatoria de la jornada ‘Caus i esplais, claus d’una ciutat educadora’
Amb l’objectiu de reconèixer el paper de l’associacionisme educatiu dins de la comu ...
Tècniques referents de l’àmbit
Berta

Berta Claverol

educació@cjb.cat
652 25 27 25

Merlina del Giudice

Merlina del Giudice

monestudiantil@cjb.cat
652 34 09 97

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.