3ª Edició de la Formació en perspectiva LGBTI+ per a entitats juvenils

Arriba la 3ª Edició de la Formació en perspectiva LGBTI+ per a entitats juvenils, una formació pensada per fer dels nostres espais associatius llocs segurs i còmodes per a totes les joves independentment de la seva identitat i expressió de gènere i orientació afectivosexual.

Creus que podeu reproduir inconscientment l’LGBTIfòbia a les vostres trobades? Necessiteu abordar possibles agressions? Creieu que sou una entitat poc diversa?

Si sou  una entitat, col·lectiu o associació jove de Barcelona i aquest tema us interpel·la, no ho dubteu. Aquesta és una formació gratuïta oferta pel CJB i el CRAJ fins a exhaurir places. Pots accedir al formulari d’inscripció fent clic aquí.

Consulta a continuació la programació impartida per entitats similars a la teva i especialistes en qüestions de gènere, sexualitat i discurs queer.

FORMACIÓ EN PERSPECTIVA LGBTI+ 2019

 • Introducció al marc conceptual – AECS
  Dilluns 18 de novembre, 18h
  Sala Marieta, Espai Jove la Fontana (1ª Planta)
  Exposició dels conceptes bàsics de la diversitat afectivosexual i d’expressió i identitat de gènere, tractament de prejudicis, rumors, mites i estereotips sobre el col·lectiu LGBTI+, i trencament de tabús i resolució de dubtes. Les membres d’AECS exposaran les qüestions socials, psicològiques i físiques que afecten les persones LGTBI; així com els estereotips, mites i tabús que es poden trobar en l’àmbit sanitari.
 • Les identitats LGBTI+, els espais i la interseccionalitat – SinVer
  Dilluns 25 de novembre, 18h
  Sala Marieta, Espai Jove la Fontana (1ª Planta)
  Sessió amb l’entitat juvenil Sinver destinada a analitzar com la identitat de gènere i/o la orientació afectivosexual condicionen l’ús dels espais tant físics com simbòlics i tant públics com privats per part de les persones que formen part del col·lectiu LGBTI+. Analitzarem a través de la nostra experiència personal quines relacions de poder establim amb l’entorn i com les identitats en formen part mitjançant el concepte «interseccionalitat».
 • Què fem davant una agressió LGBTIfòbica? – Observatori Contra l’Homofòbia
  Dilluns 2 de desembre, 18h
  Sala Marieta, Espai Jove la Fontana (1ª Planta)
  Sessió destinada a pautar la nostra actuació davant un cas de LGBTIfòbia al nostre entorn. Quin és l’estat de la LGBTIfòbia a Catalunya? Què és la llei 11/2014? Quines entitats responen davant les agressions? Què podem fer personalment? L’Observatori Contra l’Homofòbia exposarà el seu recull anual d’agressions i explicarà com protocolaritzar les agressions a una entitat o a un acte públic.
 • Aturem el bullying i l’assetjament entre menors – Conexus
  Dilluns 9 de desembre, 18h
  Sala Marieta, Espai Jove la Fontana (1ª Planta)
  Més de la meitat de les persones LGTBI han viscut situacions de bullying als àmbits educatius. Disposar d’eines i coneixements que permetin abordar aquesta problemàtica tant amb les persones agressores com amb les agredides que ho pateixen és d’especial importància per a tot tipus de centres i serveis en l’àmbit de l’educació, la salut o el jovent. L’Associació Conexus d’atenció, formació i investigació psicosocial està especialitzada en casos de bullying i ens ensenyarà a gestionar i prevenir situacions d’assetjament entre joves i menors.
Altres notícies i posicionaments relacionats
Feminismes i LGBTI+
Batolla el Masclisme 2023: El cicle en feminismes i LGBTI+
Arriba una nova edició del ‘Batolla el Masclisme’, el cicle formatiu que té per objectiu abordar els diferents…
Feminismes i LGBTI+
Nova concentració Prou Feminicidis
Dilluns 20 de desembre a partir de les 18:00h serem a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, fent de manera col·laborada la ú…
Feminismes i LGBTI+
Revisem juntes el protocol de violències masclistes del CJB
Us convidem a la sessió de revisió del protocol de violències masclistes del CJB per a entitats membre. Data: Dimarts …

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.