Batolla el masclisme: formació feminista per a col·lectius juvenils

Com podem incorporar la perspectiva feminista en el dia a dia de la nostra entitat o col·lectiu? Tenim en compte la perspectiva interseccional? Amb quina mirada afrontem els conflictes que sorgeixen? I la gestió de les agressions? Volem elaborar un protocol i no sabem per on començar? Quins reptes tenim com a entitat i com podem abordar-los?

Cartell informatiu Batolla el Masclisme

El CJB celebra 10 anys del seu tradicional cicle formatiu sobre feminismes a entitats i associacions juvenils, tot pegant-li una volta i arribant més enllà en col·laboració amb el CRAJ, Matriu i Cúrcuma: us presentem Batolla el masclisme!

Formació feminista per a col·lectius juvenils

Dates i horaris
Dimarts 3, 10, 17, 24 i 31 de març de 18h a 21h.

Lloc
A l’Espai Jove La Fontana (Districte de Gràcia – Carrer Gran de Gràcia 190-192 – M: L3 Fontana)

Continguts

  • Sessió 1: Afrontem el conflicte amb una mirada feminista – Cúrcuma Introducció a la teoria sobre el conflicte, amb perspectiva positiva i mirada feminista.
  • Sessió 2: Anàlisi de l’entitat amb perspectiva interseccional –Cúrcuma Apliquem la interseccionalitat: Marc teòric i anàlisi de privilegis a títol individual i anàlisi de l’entitat i distribució del poder i rols en aquesta.
  • Sessió 3: Com ho abordem? Dotem-nos d’eines – Cúrcuma Eines per poder treballar els reptes plantejats respecte l’entitat i a nivell individual.
  • Sessió 4: Principis de gestió d’agressions – Matriu Reflexió sobre la gestió d’agressions i violències en el si de les entitats.
  • Sessió 5: Eines i passos per a l’elaboració d’un protocol d’agressions – Matriu Quins passos hem de seguir per a l’elaboració d’un protocol d’agressions i com gestionar-lo.

Inscripcions
La formació és gratuïta però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció al cicle Batolla el masclisme: formació feminista per a col·lectius juvenils!

És recomanable que s’apunti més d’una persona de l’entitat per tal que sigui més útil i aplicable.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Emergència climàtica
Posicionament de #FrontComúVSAgbar: Prou abús de poder
A Catalunya aquests darrers anys s’està disputant el futur de l’aigua. L’aigua é ...
Emergència climàtica
Impacte medioambiental de l’AGO 2018
20 març 2018
Emancipació
Ens veiem al Saló de l’Ocupació per parlar de gènere i associacionisme
El CJB, juntament amb els sindicats juvenils Acció Jove i Avalot, ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.