“Capgirem el món”, revoluciona’t per a la justícia global amb el CJB

Lafede.cat, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) organitzem conjuntament una setmana d’actes per commemorar el 10 de Desembre, Dia Internacional dels Drets Humans sota el lema Capgirem el món. Revoluciona’t per a la Justícia global.

Del 14 al 17 de desembre us portem una setmana plena de converses intergeneracionals a través d’instagram live entre youtubers joves col·laboradors del Canal Malaia, i referents en temes de Justícia Global, una de les àrees de treball del CJB.

Banner_capgirem

A més, el divendres 18 de desembre de 18h a 21h tindrà lloc un acte presencial i retransmès en streaming a la Nau Bostik de Barcelona on es farà un programa en directe sobre  ‘Activisme de pantalla: és possible canviar el món amb Twitter o tiktok?’ amb la participació dels activistes David Fernández, Hanan Midan i un membre de Fridays for future. L’acte acabarà amb un concert amb els trapers mataronins ‘The Tyets’ i la rapera lleidatana ‘Elane’.

Converses intergeneracionals via Instagram

Dilluns 14 de desembre es parlarà d’ecofeminisme i patriarcat amb l’Aitziber Uriagereka, d’Acció Ecofeminista, i la youtuber i cantant Mariona Batlle; dimarts 16 de desembre la sociòloga i experta en transformació digital i impacte social, Liliana Arroyo, conversarà amb l’instagramer Bru Esteve sobre el poder de les xarxes socials; dimecres 17 de desembre l’instagramer Massin Akandouch parlarà de lluita antiracista amb el periodista de eldiario.es i activista Moha Gerehou; i finalment dijous 18 de desembre l’economista i activista Arcadi Oliveres conversarà amb la youtuber Laura Grau sobre el poder del consum.

EoYrpRGXUAEtmrV

Tanquem la setmana amb música en directe!

The Tyets són de Mataró, el Maresme, i fan ‘Trapetón’, una barreja de trap i reggaeton sovint fusionats amb ritmes llatins, tot en català. The Tyets opten per lletres quotidianes amb un punt còmic i amb referències sovint a altres grups i cançons conegudes. Tot i que beuen directament dels ritmes urbans, donen una volta a tot el que s’està fent a casa nostra dins l’urban i incorporen nous sons.

Elane és una rapera lleidatana que té molt clar que les seves lletres han de ser feministes. Aquest 2020 ha estrenat el seu primer EP, Son de esas, un joc de paraules que reivindica tan les dones que “son deesses”, admirades,  com les que “son d’eixes”, repudiades. Els seus temes parlen de la seva propia vida, de la família, els amics i les circumstàncies de ser una dona al món del rap.

Les converses per Instagram es podran veure a través dels comptes de Lafede.cat, el CJB i el CNJC, i l’acte del divendres 18 es podrà seguir pel Youtube de Lafede.cat.

L’acte presencial a la Nau Bostik té un aforament màxim de 100 persones, segons les últimes mesures per a fer front a la Covid-19 i l’entrada de 5 euros es pot aconseguir a través de www.ticketic.org/festivals-i-concerts/ entrades exhaurides

Altres notícies i posicionaments relacionats
Justícia global
Reviu en vídeo la primera sessió del cicle Revoltades!
Títol: Fem front al volunturisme, repensem el model de coopera ...
Justícia global
Pau i joventut: Quins punts de trobada?
Pau i joventut estan prenent camins massa separats? Des del
Justícia global
Crida a participants: visita d’estudi a Bòsnia i Hercegovina
El grup de treball de Memòria Col·lectiva del CJB es prepar ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.