Comunicat del CJB en relació a la situació política actual de Catalunya

Des del Consell de la Joventut de Barcelona condemnem els darrers esdeveniments que afecten a la situació política actual de Catalunya i que suposen una greu vulneració dels Drets Humans i les llibertats democràtiques.

El passat divendres 23 de març es va dictar l’ordre de presó preventiva sense fiança per a l’ex-presidenta del Parlament i els consellers i conselleres del govern cessat per l’aplicació de l’article 155 i actuals diputats i diputades electes: Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. Aquests nous empresonaments se sumen als de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Des del CJB condemnem aquests empresonaments, les imputacions a altres diputades i exdiputades i la situació d’exili que viuen exmembres del govern, ja que ho considerem com un atac a la democràcia.

També rebutgem la violenta actuació policial del passat 25 de març en el marc d’unes manifestacions amb finalitats reivindicatives que van acabar amb un centenar de persones ferides. Així com l’ús de mesures il·legals per dissuadir a la gent que es manifestava als carrers.

Com ja vam expressar a la nostra darrera Assemblea General Ordinària amb una resolució, l’aplicació de l’article 155 materialitzat, entre d’altres, amb aquests empresonaments preventius no fan més que augmentar l’escalada repressiva contra el poble de Catalunya i obstaculitzar la resolució del conflicte polític que vivim.

Per tot això, el Consell de la Joventut de Barcelona denunciem que aquest procés repressiu no ha fet més que degradar la qualitat democràtica a l’Estat Espanyol, concretament a Catalunya. El CJB defensem un model de societat on la participació esdevingui el principal motor de canvi. Per això considerem un gravíssim atac als valors democràtics i als drets humans més elementals el fet d’empresonar els membres del govern que van impulsar la celebració del referèndum, i més enllà d’això, utilitzar la presó preventiva com a mesura política. Aquesta és una mostra més de la manca de divisió de poders, que es materialitza en una justícia polititzada.

Finalment, reiterem el nostre rebuig a la judicialització de les accions polítiques d’un govern legítimament escollit, exigim respostes polítiques basades en la cultura de pau, els valors democràtics i el diàleg, i reclamem la posada immediata en llibertat de tots i totes les persones preses per motius ideològics.

Secretariat del CJB

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
El CJB condemna l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural
Des del Consell de la Joventut de Barcelona condemnem rotundament  els ...
CJB
17a Assemblea General Extraordinària (AGE)
Aquest és un espai web on trobareu tot allò que fa referència a l’Assemblea General ...
CJB Salut
La nostra presidenta parla sobre joves i estigmatització amb la COVID19
Ann Desola, membre d’AJEC i presidenta del CJB, ha parlat recentment en un article sob ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.