Comunicat: Joves de Barcelona som nosaltres

Les entitats juvenils de Barcelona que aquí signem aquest comunicat volem denunciar la nova campanya de joventut de l’Ajuntament: Joves de Barcelona. 

A inicis d’any, l’Ajuntament, sense haver parlat prèviament amb el jovent associat de Barcelona va treure una campanya nascuda d’una necessitat detectada al Fòrum Jove de canviar la manera en la qual es publiciten els recursos per a joves de la ciutat. Malgrat que això, aquesta campanya ha acabat invisibilitzant la tasca de les joves organitzades. 

El desplegament per solucionar aquesta necessitat s’ha treballat d’esquenes i sense les entitats juvenils, algunes de les quals porten la gestió cívica de diversos equipaments i serveis juvenils de la ciutat i fan un treball molt profund per millorar les condicions de vida de les joves de la ciutat. 

Amb l’equiparació de tots els serveis juvenils de Barcelona amb la marca Joves de Barcelona, no fan més que presentar-se com l’únic portaveu vàlid de la població diversa i activa que som les persones joves. D’aquesta manera s’apropia de la feina i esforços que dediquen diàriament milers de joves organitzades de la nostra ciutat, que des d’organitzacions i entitats juvenils treballem per millorar les nostres pròpies condicions de vida. 

Però el problema no només rau en la marca. També s’ha ordenat el tancament dels canals de comunicació públics propis de diversos serveis adreçats a les joves de la ciutat, molts d’ells gestionats directament per entitats i plataformes juvenils de base voluntària. Uns canals de comunicació que s’adapten al context i coneixen a les entitats i joves del territori i, per tant, són funcionals, el que acaba implicant un menyspreu directe cap a la gestió cívica de les joves organitzades.

Ja n’hi ha prou que des de l’administració de la ciutat s’utilitzin els canals de comunicació institucionals per menystenir-nos i invisibilitzar-nos. Per això, les entitats sotasignants demanem:

  • Que l’Ajuntament de Barcelona expliqui el perquè d’aquesta campanya en les condicions que s’ha plantejat i com s’ha pogut portar a terme sense treballar-la amb el jovent associat de la ciutat
  • Que la Regidoria de Joventut rectifiqui aquesta campanya, establint un diàleg amb el conjunt del teixit associatiu juvenil de Barcelona on es pacti totes les condicions sota les quals es desenvoluparà la campanya: la marca, les implicacions que tindrà aquesta per les entitats juvenils i els serveis que gestionen, etc.
  • Que es prenguin mesures perquè aquest tipus de situacions no es repeteixin amb el malbaratament de recursos que suposen. 

Ajuntament, prou d’invisibilitzar la tasca del jovent associat!

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Què pensen els partits? Eleccions municipals 2023
Per saber què pensen els partits que es presenten a les eleccions municipals del 2023, ...
Participació
Reviu les taules rodones de la Fontana by Night VI, l’edició on line
La COVID19 no podia aturar-nos i vam decidir treure endavant una edició més de la Font ...
Participació
Fes una ullada al darrer Manga-Associa’t!
Vols saber com va anar el Manga-Associa’t 2019? Les entitats par ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.