Crida a participants: visita d’estudi a Bòsnia i Hercegovina

El grup de treball de Memòria Col·lectiva del CJB es prepara per fer una nova visita d’estudi a Bòsnia i Hercegovina amb la Youth Initiative for Human Rights i el Memory Lab, en col·laboració amb la Fundació Solidaritat UB i EUROM.

Busquem 6 persones entre 18 i 30 anys que es vulguin sumar a la iniciativa i participar d’aquesta visita d’estudi per tal de donar continuïtat al grup de treball i seguir treballant la memòria col·lectiva.

Però… d’on ve tot això?

El programa de Justícia Global del CJB manté una estreta relació amb Bòsnia des de l’any 2016, any en el qual es va crear un grup de treball dedicat a treballar la sensibilització sobre el conflicte ètnic i polític a Barcelona. Essent conscients de la relació històrica que Barcelona ha tingut amb Sarajevo, seguim treballant amb l’entitat que des de l’inici ha estat la nostra contrapart a Bòsnia; la Youth Initiative for Human Rights (YIHR), i aquest any, també es farà un intercanvi amb el Memory Lab, la Plataforma Europea d’Intercanvi per la Memòria Històrica.

Durant aquests anys, s’han fet diferents accions a Barcelona acompanyades de viatges de descoberta per part del grup de treball que segueix vigent fins a l’actualitat. Paral·lelament a les accions que desenvolupem com a CJB, la nostra col·laboració amb l’Observatori Europeu de Memòries -impulsat per la Fundació UB Solidaritat– continua un any més amb el projecte de memòria històrica que estan duent a terme i que dóna especial rellevància a les persones joves.

En què consisteix el projecte?

Si tens ganes d’unir-te al projecte, la teva participació constarà de diverses fases:

  • Una trobada el 4 de setembre de 17:00 a 21:00 prèvia al viatge amb el grup de treball del CJB de Memòria Col·lectiva
  • Viatge de 6 dies a Bòsnia del 15 al 20 de setembre per conèixer de primera la història de Bòsnia i Hercegovina de la mà de la YIHR, i establir un vincle de col·laboració amb el Memory Lab.
  • Jornada d’avaluació i intercanvi d’experiències al mes de setembre.

Tenim una condició!

Si t’apuntes a fer visible el conflicte ètnic i a construir memòria, et convidem a formar part del nostre espai de treball de Memòria Col·lectiva. Ens reunim un/dos cops al mes i, juntes, organitzem activitats per tal d’enfortir el moviment juvenil per recuperar la memòria històrica d’aquest conflicte i altres conflicte i fer arribar la seva situació a Barcelona.

Vull participar! Què he de fer?

Si vols participar, només has de respondre aquest formulari i entraràs al procés de selecció, tens temps fins el 20 de juliol.

Per qualsevol dubte o pregunta, pots enviar un correu a internacional@cjb.cat

Juntes, construirem memòria!

Degut a la situació provocada per la Covid19 és possible que hi hagi canvis en les activitats del projecte. 

Altres notícies i posicionaments relacionats
Justícia global
El CJB i el Consejo Municipal de Juventud de Cali ens agermanem!
03 de maig del 2022, Cali, Colòmbia. Aquest passat 26 d’abril s ...
Justícia global
“El jovent hem de tenir un paper cabdal en l’elaboració de la memòria col·lectiva” Espai Rasprava
Els processos memorials, que conformen la memòria històrica o col·lectiva, són una o ...
CJB Justícia global
Comunicat pel compromís del CJB amb la #ILPRegularización
Amb la voluntat d’assumir la responsabilitat i el reconeixement del privilegi ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.