El CJB rebutja la repressió del passat 1 d’octubre i crida a participar a l’aturada de país

El Consell de la Joventut de Barcelona condemna la violència desmesurada exercida contra el poble de Catalunya per part de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Davant els fets ocorreguts ahir i la repressió viscuda en els últims dies, creiem que cal una resposta unitària i pacífica, per aquest motiu el CJB crida a la mobilització de tota la ciutadania, especialment de la població jove, i a participar de l’aturada convocada demà 3 d’octubre, per la Taula de la Democràcia, de la qual el CJB en forma part.

Ahir, 1 d’octubre, a molts dels col·legis electorals de Catalunya es va viure una actuació policial desproporcionada que va acabar amb un total de 893 persones ferides, segons informa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Hem pogut veure imatges inhumanes d’agressions a persones que es manifestaven de forma pacífica, gent de totes les edats que es mobilitzava per fer possible que tothom qui volgués pogués votar. Davant aquests fets, des del CJB volem manifestar que l’ús de la violència contra persones que duen a terme actes pacífics és sempre injustificable.

Malgrat tots els intents d’aturar el referèndum, la ciutadania ha respost de manera exemplar, des de l’autoorganització i la solidaritat entre veïns i veïnes d’arreu. La resposta ha continuat aquest matí amb l’aturada convocada a les 12h als centres de treball i davant dels ajuntaments. Com a membres de la Taula per la Democràcia, per seguir defensant els nostres drets, convoquem a tota la societat a participar de l’aturada de país de demà dimarts, 3 d’octubre.

Ahir diumenge es van violar drets fonamentals, com la llibertat d’expressió i les llibertats democràtiques del poble que es manifestava pacíficament. És responsabilitat de tota la ciutadania sortir al carrer per rebutjar la violència i la vulneració de Drets Humans i defensar la democràcia. Fem una crida a la mobilització i a la participació activa, especialment de les persones joves, en aquesta nova jornada reivindicativa.

Ens veiem al carrer!     

Barcelona, 2 d’octubre del 2017

Descarrega el comunicat en pdf!

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
El CJB condemna els empresonaments dels consellers i conselleres del govern de Catalunya
Des del Consell de la Joventut de Barcelona rebutgem l’ordre de presó in ...
CJB
12 d’octubre: Res a celebrar!
El Consell de la Joventut de Barcelona i l'Assemblea de Treballadores e ...
CJB
Aquest dissabte: 56ª Assemblea General del CJB. Associa’t, la millor vacuna!

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.