El Consell de la Joventut de Barcelona lamenta la pèrdua de la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran

El Consell de la Joventut de Barcelona lamenta, un cop més, la supressió de la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran arran la reestructuració del govern de Barcelona amb motiu del trencament del pacte entre Barcelona en Comú i el PSC. Amb el nou cartipàs, el Departament de Joventut dependrà del Comissionat d’Educació i Universitat Miquel Àngel Essomba i formarà part, com ja ho feia abans, de l’Àrea de Drets Socials.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona creiem que les polítiques de joventut han de ser una prioritat del govern per tal d’afrontar problemàtiques com la precarietat laboral, l’atur de les persones joves, la manca de locals per a les associacions o l’exili juvenil. Per aquest motiu, cal una Regidoria pròpia que doti d’entitat i pugui executar les polítiques, transversals i integrals, necessàries per afrontar la problemàtica estructural que pateix el jovent de la ciutat. Barcelona sempre ha estat pionera en polítiques de joventut i des del CJB treballem per a que així continuï essent.

Volem aprofitar aquest comunicat per mostrar el nostre agraïment a la regidora sortint, Carmen Andrés. Des del CJB hem treballat de manera fluïda amb ella i hem vist satisfetes gran part de les nostres demandes. Així, hem aconseguit alguns èxits estratègics com l’elaboració i posada en marxa del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat o la integració del pla retorn en aquest document. Durant aquest temps també s’ha presentat el Pla d’Adolescència i Joventut que, tot i que el seu procés d’elaboració va ser més llarg del que ens hagués agradat, el resultat ha estat positiu i respon a moltes de les reivindicacions de l’associacionisme juvenil de la Barcelona, recollides al llibre Sacsegem la ciutat.

Finalment, també ens agradaria donar la benvinguda a Miquel Àngel Essomba en la seva nova tasca com a responsable de les polítiques d’infància i joventut i l’encoratgem a seguir treballant per a la joventut de Barcelona. Des del CJB sabem que queda molta feina per fer; l’execució de les mesures previstes al Pla Jove o l’elaboració d’un nou pla d’equipaments juvenils que doni continuïtat l’antic pla, caducat des de fa dos anys, i que respongui a les demandes del teixit associatiu de la ciutat, entre moltes altres coses. Esperem poder treballar totes aquestes temàtiques amb el comissionat i abordar, conjuntament, les problemàtiques de la joventut de la ciutat.

El Consell de la Joventut de Barcelona seguirà treballant per continuar essent un òrgan d’interlocució amb l’Ajuntament de Barcelona i altres institucions, per tal de ser un agent actiu en la definició de polítiques de joventut que donin resposta a les necessitats reals de l’associacionisme juvenil de la ciutat.

 Barcelona, 20 de novembre del 2017

Descarrega el comunicat en pdf

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
Les entitats del CAB aproven la resolució “En defensa de l’associacionisme” presentada pel CJB
El passat 6 d’abril es va celebrar, a Cotxeres de Sants, l’Assemblea General ...
CJB
57a Assemblea General Ordinària
Aquest és un espai web on trobareu tot allò que fa referència a l’Assemblea General ...
CJB
Ja podeu participar a la definició del nou Pla d’Adolescència i Joventut 2022-2030
Entre els mesos d’abril i maig, tindrà lloc el procés participatiu del ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.