Hem celebrat la nostra 58a Assemblea General Ordinària!

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) vam celebrar el passat divendres 24 de març, la nostra 58a Assemblea General Ordinària (AGO).  

Una quarantena de joves representants de les diferents associacions i entitats juvenils de Barcelona van poder ratificar un any més les entitats que formaran el Secretariat, el màxim òrgan de govern del Consell després de l’Assemblea. També es van aprovar els pressupostos i les línies de treball del CJB així com dels serveis que gestiona: el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ), l’Espai Jove la Fontana i el Punt InfoJOVE de Gràcia.

Podeu consultar tota la documentació aprovada a l’apartat de Transparència del web.

També s’hi van aprovar les resolucions presentades tant pel secretariat com per entitats membres.

  • Pels drets de les persones migrades. 
  • Per un Saló de l’Ocupació Juvenil garant dels Drets Laborals.
  • Les associacions juvenils de Barcelona reivindiquem el dret a l’emancipació.
  • Pel rebuig del CJB a les ingerències de l’Estat Espanyol envers les entitats de l’independentisme juvenil i moviments socials. 
  • Les joves amb les finances ètiques.
  • En contra de l’infrafinançament i el decreixent suport de l’Ajuntament de Barcelona a la Lali Jove.

L’Assemblea es va tancar amb un acte públic a les 21:00 h, en el que es va lamentar públicament l’absència del regidor de Joventut, Joan Ramon Riera. L’acte va comptar amb la presència del regidor d’Educació i del districte de l’Eixample, Pau González i va concloure amb un discurs de la presidència del CJB, Alba Legide.

El gènere a l’AGO

Donat que a cada intervenció, les participants de l’AGO deien el seu nom, pronom i entitat, hem pogut dur a terme un recull del gènere de les intervencions i del temps que s’hi ha destinat en totes les intervencions no previstes a l’escaleta de l’AGO (torns de paraula, esmenes in situ…)

De les 14 intervencions realitzades, només 2 les van realitzar dones. És a dir, el 85,7% de les intervencions les van dur a terme persones que s’identificaven amb el pronom ell.

Pel que fa al volum de temps, les persones que es van identificar amb el pronom ell, van ocupar un total de temps de 8 minuts i 50 segons i les persones que s’identificaven amb el pronom ella van ocupar 1 minut i 38 segons.

Al CJB ens preocupen aquestes dades i estem treballant en mecanismes per garantir que a l’AGO sigui un espai segur on intervenir per a les dones i dissidències i fer d’aquesta un espai més inclusiu.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Et vas perdre la #FuckingAGOman? Reviu-la al nostre web!
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 19 de setem ...
Participació
Què pensen els partits? Eleccions municipals 2023
Per saber què pensen els partits que es presenten a les eleccions municipals del 2023, ...
Participació
L’associacionisme jove serà un any més a l’Associa’t a la Festa!
Un any més arriba l’Associa’t, l’

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.