La Lali Jove, la Festa Major Juvenil i Associativa de Barcelona, es consolida i omple el Moll de la Fusta

El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar el passat dissabte 11 de febrer la Lali Jove, la Festa Major Juvenil i Associativa, dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Des de les cinc de la tarda fins passades les dues de la matinada el Moll de la Fusta es va omplir de diversos tallers i activitats per a infants i joves i del concert dels grups Ice Crime, Radical District, 9son, Oques Grasses i Tremenda Jauría.

Cap al migdia d’un dissabte que anunciava pluja començava el muntatge de la que seria la tercera edició de la Lali Jove, una festa que dóna resposta a una llarga reivindicació del moviment associatiu; que demanava, des de feia anys, un espai organitzat des del jovent i pel jovent dins les festes majors de la ciutat. A partir de les cinc de la tarda es van iniciar les activitats i tallers organitzats per diferents Grups de Treball i entitats que formen el Consell de la Joventut de Barcelona, enguany se’n van realitzar nou. També es va aprofundir la col·laboració amb el Banc de Sang, amb una unitat mòbil de donació durant l’espai de la tarda. Amb el lema “A la Lali Jove es busca sang fresca!” joves, familiars i acompanyants estaven convidats a donar sang de les cinc a les nou del vespre.  

Milers d’infants i joves van poder passar per tots els tallers i activitats que omplien el Moll de la Fusta. Van participar de la gimcana “estima en colors”, que pretenia fer visible la diversitat afectivo-sexual i de gènere a través de jocs, globus de colors i missatges de sensibilització. També tenien a la seva disposició l’inflable “Reciclar Saltant”, les activitats sobre la situació de les persones refugiades de la guia EntreTerres, els tallers sobre foment de la donació de sang i prevenció del tabaquisme organitzats per AECS (Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut) i els jocs de taula i els videojocs de les entitats del Grup de Treball Univers Alternatiu.

La Federació ECOM també va voler posar el seu granet de sorra a la festa amb el seu ja habitual circuit de mobilitat, a través del qual infants i joves van poder viure en primera persona totes les barreres amb què es troben les persones en cadires de rodes. A més, van organitzar el taller “Mira com pinto” on molts nens i nenes van poder pintar amb diferents parts del cos. Finalment, el Servei Civil Internacional va oferir a tot el públic un munt de jocs amb objectes reciclats que sensibilitzaven sobre la gestió dels residus i la reutilització dels materials. Totes aquestes activitats van tenir com a fons les veus de Boca Ràdio que van gravar un programa en directe on van entrevistar a diferents entitats i protagonistes de la festa. 

La Lali Jove va acabar amb un gran concert encapçalat pels grups Oques Grasses i Tremenda Jauría. A partir de les 20h, van passar per l’escenari el rock d’Ice Crime, guanyadors del Festival Brot 2016; Radical District, que ens va oferir un potent concert de presentació, i 9son, que van fer ballar a tot el públic amb els seus ritmes “rumberus” i caribenys. La nit va acabar amb la festa d’Oques Grasses i el cumbiatón reivindicatiu de Tremenda Jauríaque van aixecar i fer cantar als més de 8.000 joves assistents als concerts.

Entre els concert es van llegir dos manifestos, el propi de la Lali Jove i el manifest de la campanya Casa Nostra Casa Vostra, per tal de convidar a tots i totes a participar al bloc juvenil de la manifestació del proper 18 de febrer “Volem Acollir”.

Aquest any, durant els concerts, es va disposar de dos espais de sensibilització i atenció directa: la Carpa SOM.nit dirigida a informar, prevenir i reduir els riscos associats al consum de drogues i la Carpa de la LaliJove Antimasclista per sensibilitzar al voltant d’aquest problema i atendre possibles casos d’assetjaments i agressions masclistes. En l’últim cas es va comptar amb un estand informatiu que va informar a més de 220 persones i amb dues parelles itinerants que sortosament no van haver d’actuar durant l’esdeveniment.

Finalitza així la tercera edició de la Lali Jove, una aposta ferma del Consell de la Joventut de Barcelona i les entitats juvenils per reforçar el model de festes populars participatives i organitzades per la ciutadania, amb l’objectiu d’oferir una franja d’activitats específicament destinada al públic jove dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Connecta’t a la Fontana by Night VI: edició on-line
La COVID19 no podia aturar-nos i hem decidit treure endavant una edició més de la Font ...
Participació
Comunicat: Joves de Barcelona som nosaltres
Les entitats juvenils de Barcelona que aquí signem aquest comunicat volem denunciar la ...
Participació
Vine a organitzar la Lali Jove 2023!
Comencem a engegar motors! ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.