La pluja no ens atura! Crònica de la Lali Jove

El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat dissabte 17 de febrer, la Lali Jove, la Festa Juvenil i Associativa dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Des de les cinc de la tarda fins pràcticament les tres de la matinada el Moll de la Fusta es va omplir de diversos tallers i activitats per a infants i joves, i del concert dels grups Ominira (guanyadors del Festival Brot), Can Canalla, Adala, Pepet i Marieta i Mafalda.

Cap al migdia d’un dissabte que anunciava pluja començava el muntatge de la que seria la quarta edició de la Lali Jove, una festa que dóna resposta a la llarga reivindicació del moviment associatiu que demanava, des de fa anys, un espai organitzat des dels joves i per als joves dins les festes majors de la ciutat. A partir de les cinc de la tarda es van iniciar les activitats i tallers organitzats per diferents entitats i Grups de Treball que formen el Consell de la Joventut de Barcelona.

Molts nens, nenes i joves van poder passar per tots els tallers i activitats que omplien el Moll de la Fusta. Així, molts infants i joves van participar de l’activitat “estima en colors” que pretenia donar visibilitat a la diversitat afectivo-sexual i de gènere a través de jocs i missatges de sensibilització. També tenien a la seva disposició l’inflable “Reciclar Saltant”, els tallers sobre salut i sexualitat organitzats per AECS (Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut) i un espai on poder practicar SoftCombat de la mà de l’entitat Softcombat Barcelona.

La Federació ECOM també va voler posar el seu granet de sorra a la festa amb el seu, ja habitual, circuit de mobilitat a través del qual infants i joves van poder viure en primera persona totes les barreres amb què es troben les persones amb cadires de roda, a més, van organitzar el taller “Mira com pinto” on molts nens i nenes van poder pintar amb diferents parts del cos. També van tenir un racó a la festa el Grup Justícia Climàtica del Servei Civil Internacional (SCI), que va oferir a tot el públic un munt de jocs amb objectes reciclats que sensibilitzaven sobre la gestió dels residus i la reutilització dels materials. Finalment, i com a novetat d’aquest any, es van dur a terme dues xerrades informatives sobre dues de les darreres mobilitzacions que ha viscut el jovent de Barcelona: Defensem el Bloc 17 i remunicipalitzem l’aigua.

Totes aquestes activitats van ser retransmeses pels companys i companyes de Boca Ràdio, que des de dalt de l’escenari van esdevenir el fil conductor de la tarda, amenitzant la jornada amb música i entrevistant a totes les persones protagonistes de la festa.

La Lali Jove va acabar amb un gran concert encapçalat pels grups Mafalda i Adala. A partir de les 20h, van passar per l’escenari el rock d’Ominira, guanyadors del Festival Brot 2017 i Can Canalla, que va oferir un potent concert de presentació ple de rumba. Tot i que la pluja va començar a aparèixer de manera intermitent i va provocar l’aturada del concert durant un parell de cops, la nit va poder continuar amb el reggae reivindicatiu d’Adala, la festa i alegria de Pepet i Marieta (en substitució de Sense Sal, que no van poder tocar per problemes de salut) i la força i contundència de Mafalda que, a més, va comptar amb la col·laboració de diverses artistes com Roba Estesa, Aquelarre o Silvia Tomàs.

Aquest any, durant els concerts, es va disposar de dos espais de sensibilització i atenció directa: la Carpa SOM.nit dirigida a informar, prevenir i reduir els riscos associats al consum de drogues (de 22:00 a 02:00h) i el Punt Lila, un espai, enguany situat a les barres, per sensibilitzar al voltant d’aquest problema i atendre possibles casos d’agressions masclistes.

Finalitza així la quarta edició de la Lali Jove, una aposta ferma del Consell de la Joventut de Barcelona i les entitats juvenils per reforçar el model de festes populars participatives organitzades per la ciutadania, amb l’objectiu d’oferir una franja d’activitats específicament destinada al públic jove dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Premis #BarnaJove 2021: Obrim la convocatòria!
Obrim la convocatòria per la 8a edició dels Premis #BarnaJove! < ...
Participació
Pressupostos participatius: dona suport a les iniciatives juvenils a la fase final de votacions!
El 10 de juny comença la fase final dels pressupostos participatius de la ciutat i des ...
Participació
Es va montar un bon pollo! Crònica de la Lali Jove 2019
El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat 

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.