Oci alternatiu i gratuït per un confinament més lúdic

El confinament ens obliga a frenar l’activitat presencial de moltes associacions i entitats juvenils, però des de l’Espai Univers Alternatiu del CJB pensem que sempre es poden adaptar activitats a la realitat actual per fer-la una mica més entretinguda.

La crisi de la covid-19 ha obligat a l’associacionisme a reinventar-se i posar en marxa alternatives creatives. Les entitats d’oci alternatiu no n’han estat excepció i també han hagut d’actualitzar-se per no parar la seva activitat i, alhora, continuar oferint una alternativa per dinamitzar la seva comunitat. Tot i això, han trobat moltes noves opcions mitjançant les infinites possibilitats d’internet. En aquest article fem un recull de les eines que utilitzen les associacions per seguir divertint-se des de casa, per si poden servir d’inspiració per a tot el moviment associatiu.

Més enllà de fer reunions i veure els amics, les aplicacions de videoconferència són una eina molt útil per jugar a rol. Només es necessita un bon màster que adapti la partida i les dinàmiques a la pantalla!

Un altra opció és seguir jugant als jocs de sempre, però des de casa. Hi ha dues maneres de fer-ho:

  • Print and play: Una opció és buscar el joc per a descarregar-lo i crear-lo tu mateix. Hi ha diverses editorials que han alliberat els dissenys d’alguns dels seus jocs per descarregar i jugar (per exemple, Tranjis).
  • Mode Online: Existeixen moltes plataformes online per a jugar a jocs de taula a distància. Inclús moltes editorials han tret la versió online dels seus jocs per a permetre jugar sense necessitat de tenir-los físicament (com és el cas de La Fallera Calavera).

Recull de les plataformes utilitzades per les entitats del CJB:

  • Gratuïtes: VassalGame Board Arenacolonist.io, varies pàgines web per jugar al mític Pictionary, tauler virtual de Dungeon 20 (per jugar a rol al joc de Dungeons&Dragons), etc.
  • De pagament, però que també inclouen jocs gratuïts: SteamTabletop SimulatorEpic Games, etc.
  • Finalment, altres entitats també estan utilitzant les xarxes socials per enviar reptes als seus associats.

D’aquesta manera es pot mantenir el contacte amb tots ells alhora que segueixen realitzant l’activitat durant el temps que dura el confinament.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Lali Jove 2021: ens veiem el 12 de juny en una edició molt estiuenca!
Per setè any consecutiu celebrem la Lali Jove, la festa majo ...
Participació
La Fontana by Night arriba a la seva desena edició!
La Fontana by Night, el festival de cultura dispersa i oci alternatiu del CJB i l’Espa ...
Participació
La Lali Jove, la Festa Major Juvenil i Associativa de Barcelona, es consolida i omple el Moll de la Fusta
El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar el passa ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.