Presentació pública del projecte Youth Act! Joves en lluita per la justícia global

Aquest dijous 17 de juny el CJB, conjuntament amb l’SCI i la càtedra Re-Generation, presentem públicament el projecte de l’àmbit de Justícia Global Youth Act! Joves en lluita per la Justícia Global.

Youth Act! és un projecte de reflexió i diàleg dirigit a aportar idees, reivindicacions i propostes al debat públic des de les persones joves. Concretament, en aquest projecte s’ha decidit apostar per obrir espais de debat conjunt entre joves provinent del món de l’acadèmia i joves provinents dels moviments socials i l’associacionisme de la ciutat. Aquest procés s’ha fet en dues fases diferents en relació amb deu eixos o àmbits temàtics diferents:

  • Feminismes i LGBTI+
  • Model econòmic i desigualtats
  • Emergència climàtica
  • Models educatius
  • Democràcia i lluita contra l’autoritarisme
  • Canvi tecnològic
  • Mobilitat i model territorial
  • Drets dels pobles
  • Antiracisme i decolonialitat
  • La cultura com a motor de canvi

Durant l’abril de 2021 es va iniciar la primera fase de la iniciativa amb l’impuls d’un procés participatiu que, d’entrada, va reunir vint joves (deu referent dels moviments socials i deu més del món acadèmic). Així doncs, es van conformar deu parelles d’impuls que van haver de detectar els principals reptes emergents de cada eix temàtic.

Després, al mes de maig, es va donar el tret de sortida a la segona fase del procés participatiu, l’Àgora de 100. En aquesta fase, a les 20 impulsores inicials s’hi van incorporar 80 joves més amb els quals es van dur a terme dues jornades de reflexió per tal de determinar i validar reptes socials emergents i possibles solucions.

D’aquest procés en surt el document recull que es presentarà en aquest acte de cloenda i presentació pública, així com un monogràfic de joventut a la revista de pensament contemporani IDEES.

Per últim, durant el mes de novembre del 2021 està previst poder celebrar un fòrum internacional que permeti teixir vincles més enllà de la ciutat de Barcelona i contrastar les reflexions recollides durant l’Impuls i Àgora de 100 del projecte Youth Act!.

Vine a la Presentació!

Si estàs interessada en assistir a la presentació pública d’aquest projecte només cal que t’inscriguis al formulari. L’acte serà el dijous 17 de juny de 17h a 19h a la Sala Aranyó de la Universitat Pompeu Fabra (Campus Poblenou).

Altres notícies i posicionaments relacionats
Justícia global
Comença el viatge d’intercanvi amb Bòsnia!
...
Justícia global
Presentem: La joventut saharaui i l’ocupació del Sàhara Occidental
El CJB té el plaer de presentar-vos l’informe El espejismo de los Derechos Human ...
Justícia global
El CJB i el Consejo Municipal de Juventud de Cali ens agermanem!
03 de maig del 2022, Cali, Colòmbia. Aquest passat 26 d’abril s ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.