Pressupostos participatius: dona suport a les iniciatives juvenils a la fase final de votacions!

El 10 de juny comença la fase final dels pressupostos participatius de la ciutat i des del CJB us animem a votar als projectes presentats per l’associacionisme juvenil per impulsar el teixit comunitari de diferents barris! Es tracta d’aquests tres projectes que han quedat finalistes en l’última fase de votacions:

  • Ampliem recursos per a les entitats juvenils de Les Corts: projecte per donar impuls a les entitats juvenils del barri posant a la seva disposició les infraestructures necessàries per a dur a terme les seves activitats i dinamitzar el teixit del barri.
  • Aconseguim un espai per a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí: l’agrupament, amb 65 anys de trajectòria, necessita disposar d’un espai propi definitiu al barri, arrel d’haver hagut d’abandonar el seu espai situat dins del temple de la Sagrada Família. Volen un espai que doni resposta a les seves necessitats com entitat (lliure accés, emmagatzematge, activitats amb infants, assemblees i reunions…).
  • Rehabilitem la nau annexa de Can Ricart per a usos comunitaris: projecte per reformar l’interior del casal de joves, situat en una nau annexa de Can Ricart, per revitalitzar aquest espai històric del Poblenou, ara abandonat. La reforma preveu ampliar el casal per impartir-hi activitats i habilitar un espai per a l’Agrupament Escolta L’Avenc (actualment sense local propi).

Com puc votar?

Podeu votar de dues maneres:

  • En línia: a través de la plataforma Decidim. Simplement us heu de registrar com a usuaris a la plataforma en el següent link: Registra’t, consultar les diverses propostes i escollir els projectes que voleu que s’executin.
  • Presencialment: en els punts de suport a la votació habilitats en tots els districtes. Consulta els punts presencials de suport aquí.

Teniu del dijous 10 de juny fins el diumenge 20 de juny! Pot participar-hi votant qualsevol persona de 14 anys o més i empadronada a Barcelona.

A quants districtes i projectes puc votar?

Podeu votar com a màxim a dos districtes de la ciutat: el districte on esteu empadronades i un altre a escollir lliurement.

A cada districte, podeu votar tants projectes com considereu, amb un mínim de dos projectes i fins acabar el pressupost assignat al districte en qüestió. Tot i així, no cal esgotar tot el pressupost assignat perquè es faci efectiu el vot.

Què són els pressupostos participatius de la ciutat de Barcelona?

El passat 2020 l’Ajuntament va obrir un procés participatiu per tal que les veïnes de Barcelona escullin on anirà destinada una part del pressupost municipal. Aquest procés, però, es va veure afectat per la situació de la covid-19 i es van modificar els tempos i els recursos econòmics disponibles, passant de 75 a 30 milions.

Ara, després de diverses fases on s’han presentat les propostes des de la ciutadania, s’han validat tècnicament, se’ls hi ha donat suport i s’han concretat els projectes finalistes, acaba el procés amb la fase final de votacions (del 10 al 20 de juny).

El veïnat escollirà els projectes que es duran a terme als 10 districtes de la ciutat en el període de 2021-2023. Per a més informació sobre el funcionament i les fases podeu consultar: Pressupostos participatius de Barcelona.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Mirem endins: Elaborem juntes el Pla Estratègic del CJB
Per elaborar el Pla Estratègic, durem a terme una sessió participativa
Participació
Et vas perdre la #FuckingAGOman? Reviu-la al nostre web!
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 19 de setem ...
Participació
Quines demandes del CJB incorporen els partits als seus programes electorals?
El CJB hem fet seguiment de quines de les nostres demandes han incorporat els programes ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.