IV Congrés “El transport públic és cosa de dones”

Un any més l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, ha organitzat la jornada “El transport és cosa de dones” i el CJB hi ha col·laborat, conjuntament amb altres entitats del sector de la mobilitat i la perspectiva de gènere.

Des de l’any 2019 aquesta jornada s’ha posicionat al centre de les mirades de mobilitat i gènere: la mobilitat amb una mirada feminista i inclusiva. Cada any es treballa per a incloure noves perspectives que fomentin la inclusió de tots els col·lectius a la jornada: des de la visibilització de la pobresa i la mobilitat entre dones migrades, fins a la mobilitat fora de l’àrea metropolitana i micropobles.

Objectius del projecte: 

  • Fomentar la perspectiva de l’urbanisme no discriminatori amb relació a l’edatisme entre les entitats i associacions juvenils i procurar la seva implementació en les estratègies i plans de treball.
  • Incentivar el debat sobre infància, joventut i mobilitat i la utilització de la bicicleta com a transport sostenible i respectuós a la ciutat. 

Aquest any 2022 s’ha posat el focus en la mobilitat intergeneracional, per conèixer les diferents experiències al llarg de la vida de les persones (infància, joventut, gent gran) i també donar valor a la formació en el sector per aconseguir estratègies amb perspectiva de gènere i inclusives.

A la taula rodona on el CJB va participar, hi havia diferents representants de la infància, la joventut i la gent gran, es va analitzar com la mobilitat i l’espai públic conviuen vers les diferents necessitats de desplaçament al llarg del cicle vital. 

Altres projectes destacats
Educació
Relatoria de la jornada ‘Caus i esplais, claus d’una ciutat educadora’
Amb l’objectiu de reconèixer el paper de l’associacionisme educatiu dins de la comu ...
Emancipació
Precarietat en el sector del lleure
 La campanya pública contra la precarietat en el sector del lleure neix per de ...
Justícia global
Actualitzem els discursos de pau
Des d’aquest projecte busquem contribuir a rejovenir el moviment de pau, tot acostant- ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.