Participació en la Xarxa de Justícia Climàtica

La Xarxa de Justícia Climàtica és una xarxa d’organitzacions i entitats en lluita per la Justícia Climàtica i per fer front a la crisi del clima que vivim. Des del CJB es considera que cal més coneixement sobre el discurs i les accions i iniciatives que s’estan duent a terme per part de les entitats i col·lectius juvenils en l’àmbit de l’ecologisme, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Per aquest motiu, s’aposta per formar part i col·laborar activament amb la Xarxa de Justícia Climàtica de Catalunya, un espai d’articulació d’organitzacions i entitats en lluita per la Justícia Climàtica i per fer front a la crisi del clima que vivim. La Xarxa està formada per 19 entitats promotores i una adherida, el CJB. El seu objectiu és sumar esforços per a presentar alternatives viables al model socioeconòmic actual i pressionar els governs representants perquè prenguin mesures radicals i necessàries per fer front a aquest greu problema mediambiental. 

Objectius del projecte: 

  • Promoure el treball en xarxa de les entitats juvenils i un posicionament compartit envers els  reptes socioambientals actuals. 
  • Afavorir la consciència emocional davant de l’emergència social i climàtica i empoderar-se en l’àmbit individual i col·lectiu a ser part de la transició eco social.

La Xarxa per la Justícia Climàtica s’estructura en comissions de treball permanents i grups de treball esporàdics per abordar algunes temàtiques concretes, com per exemple la transició eco social, la incidència política amb la Generalitat de Catalunya, o la cimera de Glasgow. 

Altres projectes destacats
Emergència climàtica
IV Congrés “El transport públic és cosa de dones”
Un any més l’Associació per a la Promoció de ...
Feminismes i LGTBI+
Guia Desviades i Dossier Pedagògic
Desviades és una eina que ens permet aclarir conceptes, obrir la reflexió i, s ...
Participació
Fontana By Night
 El Fontana By Night és un esdeveniment que té lloc dues vegades a l’any a l’Espa ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.