Premis Barna Jove

Artista o Musa, guanyadores del 1r premi BarnaJove somrient amb el premi

 Els Premis Barna Jove són els premis als projectes innovadors de l’associacionisme juvenil de la ciutat. Cada any, a finals de desembre, s’atorguen per part del CJB a entre tres i cinc entitats que hagin dut a terme un nou projecte associatiu que promogui la participació i acció comunitària entre la joventut de la ciutat. Els premis tenen un valor total de 2000 euros a repartir entre les entitats guanyadores per tal que puguin reforçar i seguir amb el seu projecte.

Objectius:

  • Fomentar el treball associatiu juvenil en la promoció de la participació. 
  • Promoure el reconeixement de la tasca duta a terme des de les associacions juvenils, especialment, pel que fa a la seva dimensió comunitària. 

Les inscripcions al projecte acostumen a obrir-se el mes de novembre durant un mes. Després, el jurat comença les deliberacions. Aquest està compost per diferents agents: un o dos membres del Secretariat del CJB, un representant de la Regidoria de Participació, i una persona destacada per la seva trajectòria en l’associacionisme i el moviment juvenil. Després de reunir la valoració dels tres jurats, es comuniquen públicament els guanyadors que són reconeguts amb premis d’entre 250 i 1000 euros a criteri del jurat i en funció de les necessitats i valor del projecte. 

Quins criteris de valoració es fan servir per als Barna Jove?

  • Originalitat: tant en el format com en el missatge utilitzat.
  • Adequació: tant al moment de realització com a les necessitats i característiques de l’entitat que impulsa el projecte.
  • Avaluabilitat: la possibilitat de ser avaluat amb objectius i indicadors clars.
  • Autonomia financera: Es disposi d’altres fonts de finançament, públiques o privades. Igualment, es valora molt positivament que l’entitat s’hagi mobilitzat per recaptar fons.
  • Acció comunitària: Que fomenti l’apoderament del teixit comunitari i abordi reptes socials de forma col·lectiva amb altres agents per fomentar la millora de la qualitat de vida.
  • Continuïtat: projectes que garanteixin o contemplin una continuïtat en el temps, tant del mateix projecte com dels resultats i l’impacte.
  • Perfil associatiu de l’entitat: base social, participació en les xarxes associatives, funcionament democràtic intern, valors ètics de l’entitat, etc.
  • Rellevància: importància del projecte en el si de l’entitat.
Altres projectes destacats
Educació
Formació per a representants de l’alumnat
Formació anual per acompanyar i dotar d’eines entorn la participació a l’institut. ...
Justícia global
Capgirem el món
Des del 2020, aquest projecte organitzat de la mà de LaFede.cat i el CNJC, busca ser un ...
Salut
Jornada de Politització de Malestars
Les jornades s’organitzen per plantejar la necessitat de posar en comú difere ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.