Publiquem la relatoria de la jornada ‘Polititzem els malestars’

El maig del 2020, el Consell de la Joventut de Barcelona vam organitzar la jornada ‘Polititzem els malestars’, centrades en donar una resposta organitzada i política als malestars que travessen els nostres cossos i la nostra salut emocional i mental. 

Durant aquesta jornada es va fer una sessió introductòria a la politització dels malestars, amb Associació Abilis i Salut entre Totes, es va posar el focus en la grassofòbia i els TCA amb la Zinteta i, per últim es van abordar les neurodivergències amb Militància Accessible.

Col·lectivament vam posar sobre la taula les causes estructurals d’aquestes problemàtiques i opressions per poder desindividualitzar els nostres malestars i prendre consciència que tenen causes socials. 

Publiquem avui aquesta relatoria per a compartir les reflexions, conclusions i aprenentatges que ens vam endur a casa de la jornada. 

Altres notícies i posicionaments relacionats
Salut
Polititzem els malestars! Grassofòbia i neurodivergència a La Model
Des del Grup de Treball de Salut del Consell de la Joventut de Barcelona
Salut
Parlem sobre VIH: estem les joves ben informades?
La profilaxis pre-exposició, coneguda com a PrEP, és un tractame ...
CJB Salut
La nostra presidenta parla sobre joves i estigmatització amb la COVID19
Ann Desola, membre d’AJEC i presidenta del CJB, ha parlat recentment en un article sob ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.