Què el fred no ens aturi! Crònica de la Lali Jove 2020

El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat dissabte 8 de febrer, la sisena edició de la Lali Jove, la Festa Major Juvenil i Associativa dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Des de les cinc de la tarda fins pràcticament les tres de la matinada, el Moll de la Fusta es va omplir de tallers i activitats per joves, i del concert dels grups RedFall Haze (finalistes del Festival Brot), El Pony Pisador, Las Karamba!, Rebeliom do Inframundo i Angangas.

Tot i que la temperatura no va acompanyar gaire, la jornada que dóna resposta a la llarga reivindicació del moviment associatiu juvenil per tenir un espai organitzat per joves i per a joves dins les festes majors de la ciutat va ser un èxit d’assistència. A partir de les cinc de la tarda es van iniciar les activitats i tallers organitzats per les diferents entitats i espais de treball que formen el Consell de la Joventut de Barcelona, i on centenars de joves, especialment esplais i caus, van aprendre i reflexionar sobre emergència climàtica, diversitat afectivo-sexual, colonialisme o VIH, entre d’altres temes.

Però el Moll de la Fusta també va comptar amb activitats més lúdiques com ara la recreació de batalles medievals amb l’activitat de softcombat, o bé posar-se en la pell d’una persona amb mobilitat reduïda tot seguint els circuits d’obstacles en cadira de rodes i amb gos pigall d’ECOM i les JUP. El joc sobre la procedència de la nostra roba del Grup Justícia Climàtica de l’SCI va completar la tarda.

79eda3b4-5fe8-4395-a6ad-3c26addf151d

Però aquí no acaba la cosa! Una batukada va calfar motors i el fred ambient de cara als concerts, que començaren punctuals a les 20h amb els finalistes del Brot, RedFall Haze i la seva proposta rockera. Tot seguit van actuar El Pony Pisador, que van sorprendre al públic amb el seu folk irlandès en català, i Las Karamba!, grup de dones joves i reivindicatives de la seva latinitat. Els gallecs Rebeliom do Inframundo ens van fer botar a la pista amb un hip-hop polític i provocador, per acabar donant pas un any més a Angangas i els seus èxits dels 90 i dels 2000. Entre concert i concert una falca ens recordava, com sempre, que la Lali Jove és un espai lliure de violències i actituds masclistes, xenòfobes, classistes, capacitistes i lgbtifòbiques. Un espai segur i divertit per totes les joves.

És per això que vam mantenir el nostre compromís amb la pedagogia i l’activisme durant la nit: les carpes del Punt Lila, gestionades aquest any per la Fundació SURT; i les companyes de SEXus van informar sobre violències masclistes i sobre sexe responsable, respectivament, mentre que les voluntàries de SOM.nit informaven sobre els riscos associats al consum de drogues itinerant pel públic.

63ef957d-63ee-4d9b-aa39-d0bb8ce1b4c4

“Saps què és la Lali Jove?”. Si desprès d’aquesta crònica no saps respondre, no t’amoïnis: ens veiem l’any vinent amb més tallers, més pedagogia, més joventut i més festa. Una aposta ferma del Consell de la Joventut de Barcelona i les entitats juvenils per reforçar el model de festes populars participatives organitzades per la ciutadania.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Feminismes i LGTBI+ Participació
Busquem voluntàries pel Punt Lila de la Lali Jove!
Arriba una nova edició de la Lali Jove, La Festa Major Assoc ...
Participació
Descobreix les entitats guanyadores dels Premis #BarnaJove 2022!
Un any més el CJB hem volgut premiar mitjan ...
Participació
Oci alternatiu i gratuït per un confinament més lúdic
El confinament ens obliga a frenar l’activitat presencial de moltes associacions i ent ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.