Revoltades: Amèrica Llatina des d’una mirada jove, queer i feminista

Ens trobem en un moment on el replantejament de les dinàmiques de cooperació tradicional vinculades a tradicions colonialistes/neocolonialistes és necessari. Són models antics i desfasats i creiem que és necessari que des de les entitats juvenils es treballi sobre quin model de cooperació i voluntariat estem promovent. Amb la finalitat, per una banda, de poder assegurar que les accions que s’implementen des de l’associacionisme juvenil siguin transformadores i no perpetuadors de desigualtats; i, per altra banda, incrementar la consciència de l’impacte (negatiu i positiu) dels projectes en els quals les persones joves s’involucren per tal de millorar la qualitat transformadora d’aquests.

twitterevoltades

El cicle Revoltades! es planteja com a una oportunitat per crear sinergies entre l’activisme local juvenil i activistes internacionals sobre problemàtiques locals que tenen efectes globals i que són conseqüència de l’estructura del model actual. D’aquesta manera, podem sensibilitzar les persones joves sobre models de desenvolupament alternatius que siguin sostenibles amb el planeta i que es basin en la una distribució material i econòmica social i equitativa, així com en la preservació del medi ambient.

2ª Sessió

Amèrica Llatina des d’una mirada jove, queer i feminista
29 de setembre, 18h30, via Zoom

Cal inscripció prèvia

Descripció: als últims anys la lluita feminista ha assolit protagonisme a bona part del planeta. Aquesta segona sessió se centrarà en la justiícia global amb focus en els feminismes i la defensa dels drets de les persones LGBTI+. En aquesta sessió profunditzarem sobre la situació dels drets sexuals i reproductius a Colombia i Nicaragua, així com en la comunitat queer a El Salvador, des d’una perspectiva jove. Coneixerem les realitats de cada context i quines accions s’estan duent a terme per defensar aquests drets en cada context.

americalatqueer2
Altres notícies i posicionaments relacionats
Justícia global
Presentem: La joventut saharaui i l’ocupació del Sàhara Occidental
El CJB té el plaer de presentar-vos l’informe El espejismo de los Derechos Human ...
Justícia global
Crònica d’un viatge a Bòsnia-Herzegovina
Justícia global
Reviu les converses instagram de Capgirem el món!
Lafede.cat, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Jov ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.