2a edició de la Jornada de Politització de Malestars!

Jornada de politització de malestars 2021

L’àmbit de Salut del CJB organitza la segona edició de la Jornada de Politització de Malestars. La jornada tindrà lloc divendres 2 de desembre de 17:00 a 20:30h al Centre Cultural la Model, i estarem acompanyades d’Associació Abilis, Ràdio Nikòsia, el moviment de dones kurd Jineolojî i el col·lectiu feminista la Lluna del Clot.

Estructura de la jornada:

17:00 a 17:05 – Benvinguda a càrrec del CJB

17:05 a 17:45 – Presentació de la politització de malestars, a càrrec d’Associació Abilis

Ens posarem en context sobre la importància de polititzar els malestars, posant en debat la mirada individual i la mirada col·lectiva i estructural dels malestars. En últim lloc, també farem referència a la salut com a font de reproducció de privilegis i opressions.

17:45 a 18:45 – Precarietat, soledat i resiliència vers les malalties del buit, a càrrec de Ràdio Nikòsia

En aquest segon bloc abordarem els malestars del segle XXI i el context d’individualisme ferotge, desigualtats i crisis econòmica i social. També reflexionarem sobre les malalties del buit, les relacions dependents, la interiorització individual de la precarietat i l’atur. Així com la idea de “l’home fet a si mateix“, l’excés de feina i la hiperconnexió a la que estem sotmeses, el consumisme i les seves conseqüències.

18:45 a 19:00 – Pausa

19:00 a 20:00Taula rodona sobre comunitat, feminisme i cures amb relació als malestars a les entitats i organitzacions, a càrrec del moviment de dones kurdi Jineolojî i la Lluna del Clot.

Pensarem al voltant del model de militància que estem reproduint i maneres d’organitzar la vida social de manera no capitalista. Farem un repàs de les eines de suport mutu que tenim, així com les eines i estratègies que hem desenvolupat per fer front i articular els malestars que travessem des dels col·lectius.

20:00 a 20:30 – Tancament a càrrec del CJB

Per tancar, aterrarem els continguts treballant al llarg de la jornada i en traurem els reptes per a l’associacionisme juvenil.

Relatoria 1a jornada Polititzem els malestars!

Si vols saber-ne més, pots consultar la relatoria de la 1a jornada ‘Polititzem els malestars’.

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB Salut
La nostra presidenta parla sobre joves i estigmatització amb la COVID19
Ann Desola, membre d’AJEC i presidenta del CJB, ha parlat recentment en un article sob ...
Salut
Polititzem els malestars! Grassofòbia i neurodivergència a La Model
Des del Grup de Treball de Salut del Consell de la Joventut de Barcelona
Salut
Avortament és autocura
Des del Centre d’Atenció a les Sexualitats< ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.