El maig del 2020, el Consell de la Joventut de Barcelona vam organitzar la jornada ‘Polititzem els malestars’, centrades en donar una resposta organitzada i política als malestars que travessen els nostres cossos i la nostra salut emocional i mental. Durant la sessió, vam parlar de politització de malestars amb Associació Abilis i Salut entre Totes, de grassofòbia i TCA amb la Zinteta i, per últim, es van abordar les neurodivergències amb Militància Accessible.

Publiquem avui aquesta relatoria per a compartir les reflexions, conclusions i aprenentatges que ens vam endur a casa de la jornada en què col·lectivament vam posar sobre la taula les causes estructurals d’aquestes problemàtiques i opressions. Aquestes reflexions ens serveixen per desindividualitzar els nostres malestars i prendre consciència que tenen causes socials i així, dotar d’una mirada global a l’àmbit de Salut del CJB.

Any de publicació de la relatoria: 2021

 

 

Altres publicacions relacionades
Salut
Guia de les diferents addiccions a les noves tecnologies que existeixen, quins senyals d’alarma t’ajudaran a detectar una dependència a les TIC, el seu tractament, les mesures de prevenció i els recursos als que pots recórrer.
Salut
Guia amb informacions bàsiques per tal de conèixer què són els aliments de temporada, els productes transgènics o les cooperatives de consum

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.