Youth Act! Joves en lluita per la justícia global

Les es persones joves han sigut històricament catalitzadores de mobilitzacions populars arreu del planeta i així continua sent. El potencial dels moviments juvenils els ubica a primera línia de les reivindicacions per la igualtat de drets, per l’emergència climàtica, de la lluita en contra del capitalisme i la repressió policial, pels drets sexuals i reproductius, com tantes altres qüestions que no poden esperar més per garantir un present i un futur dignes per a tothom.

Al mateix temps, però, les seves veus no són prou tingudes en compte o són directament silenciades. Les joves sovint són criminalitzades pel seu paper capdavanter, i l’estigma i la invisibilització són sempre majors per a moltes a qui ni s’encabeix en l’imaginari col.lectiu de la joventut. És per això que YOUTH ACT! vol reivindicar les aportacions de la diversitat de joventuts, també les de les que no existeixen a ulls de les autoritats i, en definitiva, les de totes nosaltres; les defensores de drets humans.

Altres publicacions relacionades
Justícia global
L’Àgora de 100, espai facilitador per aldebat entre diversitat de joves vinculades amb Barcelona i el seu entorn, és el marc des del qual ens reivindiquem aquesta vegada.
Justícia global
Un dels objectius prioritaris és repensar la cooperació tradicional i fomentar un voluntariat internacional transformador i responsable.
Justícia global
L’Àgora de 100 és un espai de reflexió i diàleg dirigit a aportar idees, reivindicacions i propostes al debat públic des de les persones joves.

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.