El Consell de la Joventut de Barcelona celebra la seva 53a Assemblea General Ordinària a l’Ateneu Popular de 9 Barris

imatge ago

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 17 de març, la seva 53a Assemblea General Ordinària (AGO) a l’Ateneu Popular de 9 Barris, on han participat prop d’una cinquantena de joves provinents de diferents associacions. Durant l’AGO s’han escollit a les entitats que formaran el Secretariat, màxim òrgan de govern, i també a la seva presidència, Beatriz Blanco de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) , que pren el relleu a Carla Barrenechea, d’Acció Escolta de Catalunya.

A més del canvi de presidència, hi han hagut més moviments a la configuració del nou Secretariat. Les associacions Joventut d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Acció Jove, Joventuts d’Unió Progressista (JUP) i ALC Stronghold s’incorporen a l’òrgan de govern del CJB, mentre que Assemblea per la Diversitat, la Plataforma Infantil i Juvenil de Les Corts, l’Associació Universitària Sin Vergüenza i Acció Escolta de Catalunya finalitzen el seu mandat. La resta d’entitats es mantenen un any més: Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) i Associació d’Estudiants Progressistes (AEP).

Durant l’Assemblea General Ordinària d’aquest any s’han presentat un total de 6 resolucions, totes elles aprovades per les entitats presents. Així, el Grup de Treball d’entitats estudiantils va presentar la resolució per una universitat gratuïta i el Grup de Treball Sàhara Dempeus va presentar la resolució en solidaritat amb el Sàhara Occidental. Des del Secretariat es van presentar la resta de resolucions: Resolució per un alliberament LGBTI+ lliure de normativitat i interessos econòmics i políticsDefensem l’associacionisme, la resolució contra la modificació de l’Ordenança de terrasses i a favor de Vivim les Places i la resolució en defensa dels drets de la ciutadania davant la situació política a Catalunya.

L’acte va finalitzar amb la intervenció de la Laia Ortiz, tinent d’alcaldessa de Drets Social de l’Ajuntament de Barcelona, el discurs d’acomiadament de la ja expresidenta Carla Barrenechea i l’exvicepresident, Joan Bestard, i les paraules de motivació i energia de cara al nou mandat de la nova presidenta, Beatriz Blanco. Un cop finalitzat l’acte públic, als i les assistents els hi esperava un dinar pica-pica al mateix Ateneu Popular de 9 Barris.

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB Salut
La nostra presidenta parla sobre joves i estigmatització amb la COVID19
Ann Desola, membre d’AJEC i presidenta del CJB, ha parlat recentment en un article sob ...
CJB Justícia global
Comunicat pel compromís del CJB amb la #ILPRegularización
Amb la voluntat d’assumir la responsabilitat i el reconeixement del privilegi ...
CJB Participació
Hem celebrat la 57a Assemblea General Ordinària!
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 26 de març ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.