Notícies

Maleta didàctica sobre drets sexuals i reproductius

Categories: Materials Informatius Notícies Publicacions Recursos

16/01/2014

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) posen a disposició de les entitats juvenils de la ciutat una maleta didàctica sobre Drets Sexuals i Reproductius creada per l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears. Aquesta maleta permet treballar i aprofundir sobre l’exercici del Dret a la salut sexual i reproductiva com a dret reconegut fonamental de la vida de les persones.

La maleta consta d’una part teòrica, on es presenten conceptes i definicions d’aspectes de la vida sexual i reproductiva de les persones, i un seguit d’activitats més pràctiques que tenen l’objectiu de que tant les i els joves com les entitats de dones puguin reflexionar sobre aquesta temàtica. Es considera necessari oferir una visió allunyada dels estereotips i tabús que sovint envolten aquest àmbit de la vida de les persones, per tal que les relacions afectives i sexuals entre les persones joves puguin desenvolupar-se de manera responsable i autònoma.

Així, aquest recurs pedagògic té un doble objectiu: col·laborar en la reducció de pràctiques nocives que perjudiquen especialment la salut de nenes i dones, la seva seguretat i autoestima; i avançar en la transformació dels rols estereotipats assignats als dos sexes tot aconseguint, d’aquesta manera, la seva corresponsabilitat en la construcció d’una societat més saludable.

CONTINGUTS DE LA MALETA:
2 guies didàctiques: Una adreçada a professionals que treballen amb joves i una altra per a grups i entitats de dones.
1 mostrari amb tots els mètodes anticonceptius treballats a les guies.
1 CD Rom explicatiu.

La maleta es cedeix gratuïtament i podeu demanar-la contactant a salut@cjb.cat o trucant al 93.265.47.36.

Contingut relacionat