La II Jornada de politització de malestars es va celebrar el desembre del 2022 amb la participació de l’Associació Abilis, Ràdio Nikòsia, el moviment de dones kurd Jineolojî i el col·lectiu feminista Lluna del Clot. Per segon any consecutiu, el CJB vam considerar oportú generar un espai on posar en comú les experiències al voltant de la salut, la malaltia i el patiment i fer-ho des de la lògica de la politització dels malestars. Així, s’aposta per no fer una gestió privada del malestar generat per la precarietat, el capitalisme i el neoliberalisme, sinó donar-li una dimensió col·lectiva i de transformació social.

Publiquem avui aquesta relatoria per a compartir les reflexions, conclusions i aprenentatges que ens vam endur a casa de la jornada en què col·lectivament vam posar sobre la taula les causes estructurals d’aquestes problemàtiques i opressions. Aquestes reflexions ens serveixen per desindividualitzar els nostres malestars i prendre consciència que tenen causes socials i així, dotar d’una mirada global a l’àmbit de Salut del CJB.

A continuació podeu recuperar-ne la relatoria, on trobareu recollit el què vam treballar al llarg de la Jornada:

  • Introducció a la Politització de Malestars
  • Precarietat, soledat i resiliència vers les malalties del buit
  • Taula rodona: comunitat, feminismes, cures i malestars a les organitzacions

 

 

 

Altres publicacions relacionades
Salut
Web interactiva per valorar la teva relació amb les TIC.
Salut
Relatoria de la jornada Polititzem els malestars! en què col·lectivament vam posar sobre la taula les causes estructurals d’aquestes problemàtiques i opressions per poder desindividualitzar els nostres malestars i prendre consciència que tenen causes socials. 

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.