Tanquem el II Fòrum Internacional Youth Act! amb 16 demandes

Del 13 al 16 de juny s’ha celebrat a Barcelona la IIa edició del Fòrum Internacional Youth Act!, centrada en la pau i els joves, i d’on n’han sortit 16 demandes.

Donem per acabat el II Fòrum Internacional Youth Act! que ha tingut lloc a Barcelona del 13 al 17 de juny i ha reunit més de 40 activistes locals i internacionals.

Ha estat una setmana de treball intens, de debatsformacions i actes públics on les activistes d’arreu de la mediterrània i locals han compartit inquietuds i han traçat estratègies conjuntes, així com 16 demandesAquestes demandes es van fer públiques en roda de premsa a la Nau Bostik l’últim dia del II Fòrum Internacional Youth Act! i s’han traslladat als diferents nivells de l’administració perquè puguin tenir impacte i traslladar-se a la política pública. Les activistes reclamen salaris dignes, llibertat de moviments, acció climàtica i una societat lliure de patriarcat, entre d’altres. Les activistes donaran continuïtat a aquestes demandes treballant-hi en els seus respectius contextos.

Fòrum Internacional Youth Act!

Al llarg del Fòrum, hem comptat amb Novact, que ha facilitat sessions internes d’estratègia noviolenta i d’anàlisi de problemàtiques comunes, l’Institut Català Internacional per la Pau ha fet tallers sobre construcció de pau i l’ODG ha dinamitzat un taller sobre ecofeminismes.

Pel que fa als actes públics, vam encetar el Fòrum amb l’acte inaugural a La Model, on vam parlar de lluites globals, interseccionalitat, cooperació entre pobles de la Mediterrània i estratègies compartides. A la taula rodona hi van participar Gabriela Serra, el Sindicat de l’Habitatge del Casc Antic, la Crida LGTBI i Manuel Delgado. La periodista Helena Martín va dinamitzar l’acte, que va comptar també amb presència institucional. A mitja setmana també va tenir lloc un diàleg Barcelona-Colòmbia, a l’Espai Jove La Fontana, que va permetre que el teixit associatiu juvenil local debatés directament amb el teixit juvenil colombià, tot nodrint-se mútuament, partint dels coneixements i recorregut de les respectives lluites. En aquest, el CJB va poder presentar la primera versió de l’informe ‘Temps de canvis per les vulneracions contra les joves a Colòmbia? Resistències des d’una mirada juvenil’.

Moltes gràcies a totes per fer-ho possible!

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB Justícia global
Comunicat pel compromís del CJB amb la #ILPRegularización
Amb la voluntat d’assumir la responsabilitat i el reconeixement del privilegi ...
Justícia global
El CJB engega un projecte de cooperació amb la joventut organitzada a Colòmbia
El CJB amplia la seva xarxa de cooperació internacional amb l’inici d’un projecte n ...
Justícia global
Barcelona, te’n recordes?: La Fontana amb les persones refugiades
...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.