El CJB entenem que la identitat, l’expressió de gènere i la diversitat afectivosexual són motius d’opressió de les persones i de manera més accentuada, de les joves. En aquest sentit, creiem vital treballar per tenir una societat feminista on hi capiguem totes i, a més petita escala, per crear organitzacions feministes i inclusives que siguin espais segurs des d’on les joves puguem transformar la societat.

Projectes destacats
Feminismes i LGTBI+
Batolla el masclisme: formació feminista per col·lectius juvenils
Com podem incorporar la perspectiva feminista en el dia a dia de la no ...
Feminismes i LGTBI+
Guia Desviades i Dossier Pedagògic
La publicació de la Guia Desviades, sobre els no binarismes, va acompanyada d’un doss ...
Què treballem en aquest àmbit?

Actualment, una de les línies de treball prioritàries és la transformació de les organitzacions perquè adoptin la perspectiva feminista i LGBTI+ de manera transversal i incorporant-hi la perspectiva interseccional. Això ho fem mitjançant formacions i campanyes de sensibilització i incidència soles o enxarxades amb altres plataformes i/o col·lectius feministes.

Publicacions relacionades
No siguis un matxirulo!
Feminismes i LGTBI+
No siguis un matxirulo!
Comportaments que, a vegades sense adonar-nos, perpetuen el masclisme a través del control de l’espai, la paraula i el poder per part dels homes.
jo-no-vull-ser-princiesa-2015
Feminismes i LGTBI+
Jo no vull ser princesa 2015
Guia breu per a noies que volen ser lliures i on podràs trobar algunes reflexions i consells per viure la sexualitat i l’afectivitat de manera lliure i enriquidora.
Re-generem-nos: guia d’Autodiagnosi de gènere per a entitats
Feminismes i LGTBI+
Re-generem-nos: guia d’Autodiagnosi de gènere per a entitats
Guia amb l’objectiu de promoure que les entitats juvenils tinguin en compte la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la seva activitat
Feminismes i LGTBI+
Desviades (Dossier pedagògic)
Mai t’has demanat per què t’identifiques amb el teu gènere? Què hagués passat si te n’haguessin assignat un altre?
Tècniques referents de l’àmbit

Clara Gené

dretscivils@cjb.cat
615 62 72 25

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.