Des del Consell de la Joventut de Barcelona i la cooperativa L’Esberla hem editat la guia Feu-vos COOP! amb l’objectiu de proporcionar a les persones i col·lectius joves una sèrie d‘informacions útils i consells, de la mà de cooperatives joves ja constituides, per a que puguin emprendre el camí d’autoocupar-se. 

En aquesta guia no només trobareu les indicacions essencials per fer realitat un projecte d’autoocupació, sinó també les recomanacions d’altres joves que han viscut un procés d’emprenedoria col·lectiva. Així la guia es divideix en una primera part més teòrica, amb el glossari de conceptes clau i un petit marc teòric sobre economia social i solidària i cooperativisme; segueix amb un apartat dedicat a les cooperatives de treball, un altre on s’expliquen els passos a seguir per crear una cooperativa i, finalment, acaba amb un bloc de recursos i unes quantes recomanacions sobre el millor i el pitjor de crear una cooperativa. 

Altres publicacions relacionades
Emancipació
Alternatives reals a la compra i al lloguer d’habitatges: les cooperatives en cessió d’ús i la masoveria urbana

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.