Durant l’abril de 2021 es va iniciar la primera fase de la iniciativa amb l’impuls d’un procés participatiu que, d’entrada, va reunir vint joves (deu referent dels moviments socials i deu més del món acadèmic). Així doncs, es van conformar deu parelles d’impuls que van haver de detectar els principals reptes emergents de cada eix temàtic.

Després, al mes de maig, es va donar el tret de sortida a la segona fase del procés participatiu, l’Àgora de 100. En aquesta fase, a les 20 impulsores inicials s’hi van incorporar 80 joves més amb els quals es van dur a terme dues jornades de reflexió per tal de determinar i validar reptes socials emergents i possibles solucions.

D’aquest procés en surt el document recull que es presentarà en aquest acte de cloenda i presentació pública, així com un monogràfic de joventut a la revista de pensament contemporani IDEES.

Per últim, durant el mes de novembre del 2021 està previst poder celebrar un fòrum internacional que permeti teixir vincles més enllà de la ciutat de Barcelona i contrastar les reflexions recollides durant l’Impuls i Àgora de 100 del projecte Youth Act!.

Any de publicació del vídeo: 2021

Altres publicacions relacionades
Justícia global
L’Àgora de 100, espai facilitador per aldebat entre diversitat de joves vinculades amb Barcelona i el seu entorn, és el marc des del qual ens reivindiquem aquesta vegada.
Justícia global
Un dels objectius prioritaris és repensar la cooperació tradicional i fomentar un voluntariat internacional transformador i responsable.

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.