Relats des de Bòsnia

Aquella matinada d’abril el sol es va trobar amb un obstacle insospitat en el seu camí diari sobre els teulats. Les colines que abracen la profunda vall on jau la ciutat es trobaven coronades de tancs i soldadets de plom que ningú havia convidat. Les tropes de la JNA, l’Exèrcit Popular de Iugoslàvia, havien arribat per vetllar les portes de sortida. Començava el setge més llarg de la història moderna. El Setge de Sarajevo.

IMG_6546-2

Molts anys, i massa vides perdudes, després, el Consell de Joventut de Barcelona, tot seguint la línia de germanor entre la capital dels Balcans i la capital catalana, va iniciar la seva tasca de cooperació amb la joventut de Bòsnia. Un projecte horitzontal que compleix ara dos anys del primer viatge i, per fer-ho, us volem compartir cinc relats. Cinc veus joves, cinc parells d’ulls apassionats que ens expliquen com és, per una persona jove de Barcelona, aterrar a Sarajevo i compartir bones pràctiques per superar, totes plegades, un passat pesat. Un fantasma al que fem front amb associacionisme, visió crítica i projectes de futur.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Justícia global
Pau i joventut: Quins punts de trobada?
Pau i joventut estan prenent camins massa separats? Des del
Justícia global
Vídeo | Congrés Juvenil Català pel Sàhara Occidental
Dissabte 12 de març va tenir lloc el Congrés Juvenil Català pel Sàhara Occidental!

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.